Pošto je Olja iz Beograda objavila fotografiju veša na žici ispred jedne zgrade, nastao je ršum na mrežama jer je, kako je navela u svojoj objavi na mreži X, podelila "svoje nezadovoljstvo prema došljacima, praveći jasnu razliku između njih i "rođenih" Beograđana".

Naime, ona je na svom Iks profilu podelila sliku veša okačenog na žici ispred jedne zgrade te izrazila nezadovoljstvo i priznala "šta tačno ima protiv provincijalaca". Njena objava postala je ubrzo viralna i otvorila vrata oštroj raspravi.

"Kad me pitaju šta imam protiv džibera koji su došli iz zapi*kovine u Beograd", napisala je ona iznad fotografije na kojoj je fotografisala veš okačen na žici na samom ulazu zgrade.

EPA FABIO FRUSTACI.jpg
EPA/ FABIO FRUSTACI 

A onda je dodala:

"I šta je sledeće? Poljski klozeti ispred zgrade, da ih podsećaju na zavičaj?".

I dok je njoj zasmetao prizor okačenih peškira, drugima je na Iks profilu zasmetalo njeno prozivanje došljaka iz različitih krajeva Srbije.

"Odakle si ti došla rođena Beograđanko?"

Pa su u komentarima osim žustre rasprave, od nje zahtevali da im objasni šta znači biti "pravi" Beograđanin.

"Koji je tvoj Beogradski pedigre? Jeste došli sa Sulejmanom ili sa kraljem Dragutinom?", "Ma da bre, zabranite ljudima koji nemaju mašine za sušenje veša da žive u Beogradu", "Odu u Italiju i slikaju ove štrikove kao kako je slatko ali kod kuće su džiberi", "Posebno mi idu na nerve ti likovi što glume neko ludilo, a i sami su došli od nekud, nisu od Kelta u Beogradu", "Odakle si ti došla rođena Beograđanko?", pisali su joj oni.

epa ciro fusco.jpg
EPA/Ciro Fusco 

"Sutra će tu da založe 'smederevac'"

Ipak, bilo je i onih koji su bili na strani same autorke priznavši da ovakav prizor nije prikladan za Beograd.

"To nije ništa, kod mene drže ceo dan kesu sa đubretom ispred vrata i tako svaki dan", "Nikada kao mladić o tome nisam razmišljao, nekako je Beograd sam o tome brinuo, danas je Beograd zgažen hordom prostaka i malograđana. Previše kulturnih i obrazovanih je napustilo Beograd a zamenilo ih je više nekulturnih i neobrazovanih, kulturni disbalans", "Sutra će tu da založe 'smederevac' ili kakvu bubnjaru, ide zima, da bolje osuši", glasili su njihovi komentari.

Podsećanja radi, Italijani, Španci i Portugalci, kao i žitelji brojnih primorskih gradova na Mediteranu, masovno suše veš na štriku između zgrada, koji vidi direktno iznad glava prolaznika što mnpogi strani turisti smatraju autentičnim i izrazito simpatičnom pa te prizore neprekidno fotografišu.

Kurir.rs/Blic