KILOMETARSKE KOLONE NA AUTO-PUTU Vozači na ivici živaca zbog radova kod Dobanovaca! Ovo su svi ALTERNATIVNI PRAVCI (VIDEO)

Shutterstock

Danas je ponovo ogromna je gužva na auto-putu od Dobanovaca prema Beogradu, a kako se vidi na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vozila idu mic po mic.

Podsetimo, kako smo ranije pisali, pitanju su ipak radovi koje je JP "Putevi Srbije" najavilo, ali je kolaps, čini se, bio neizbežan.

Radovi u Dobanovcima do nedelje

Kako su naveli iz "JP Putevi Srbije" od petog avgusta od 17 časova, pa do 11. avgusta u podne, izvodiće se radovi na rehabilitaciji glavnog pravca.

- Rehabilitovaće se preticajne, vozne i zaustavne saobraćajne trake, kroz petlju Beograd, od početka izliva Šid-Novi Sad do kraja uliva Čačak-Beograd/Aerodrom, na državnom putu I A reda broj 3, petlja Dobanovci-petlja Beograd, u smeru ka Beogradu - saopšteno je iz ovog preduzeća.

Kako će se odvija saobraćaj

Iz ovog preduzeća naveli su da će se tokom izvođenja radova na putu, saobraćaj odvijati izmenjeno.

- U smeru Šid - Beograd, za saobraćaj se zatvaraju preticajna, vozna i zaustavna traka. Tada će se saobraćaj odvijati desnom paralelnom saobraćajnicom odnosno izliv iz Šid/Dobanovci ka Novom Sadu do kraja uliva iz Čačak ka Beograd/Aerodrom. Saobraćaj će se tokom izvođenja radova normalno odvijati u smeru Beograd - Šid - navodi se u obaveštenju.

Koji su alternativni pravci

U smeru za pravac Šid - Beograd/Novi Sad alternativni putni pravci su:

  • pravo ka Obilaznici i preko petlje Surčin-jug dalje Novom Beogradu / Beogradu (aerodrom: Surčin-jug – Novi Beograd – Tošin Bunar - Aerodrom)
  • pravo preko petlje Surčin ka Batajnici i dalje ka Novom Sadu ili preko petlje Batajnica ka Zemunu / petlja Zmaj ( stari Novosadski a-put)

U smeru za pravac Dobanovci/Ugrinovci - Beograd/ Novi Sad alternativni putni pravci su:

  • kroz Dobanovce na petlji Surčin: dalje preko petlje Surčin jug ka Novom Beogradu ili ka Novom Sadu
  • preko Ugrinovaca ka Batajnici/pt.Batajnica te dalje ka Novom Sadu ili Zemunu/petlja Zmaj (stari Novosadski a-put)

Kada je u pitanju saobraćaj za pravac Novi Sad - Beograd, alternativni putni pravci su:

  • preko petlje Batajnica ka Zemunu ili petlja Zmaj (stari Novosadski a-put) te preko nje ka Aerodromu ili Beogradu
  • preko petlje Surčin jug ka Novom Beogradu / Beogradu (aerodrom: Surčin-jug - Novi Beograd - Tošin Bunar - Aerodrom)

U smeru Čačak/Obrenovac/Surčin - Beograd/Aerodrom alternativan putni pravac je preko petlje Surčin jug ka Novom Beogradu/Beogradu (aerodrom: Surčin-jug - Novi Beograd - Tošin Bunar - Aerodrom)

Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Kurir.rs/Blic