NAJVEĆI REGIONALNI FESTIVAL BALKANSKE KUHINJE: Na Kališu specijaliteti iz cele Srbije, ali i države bivše Jugoslavije

U poslednjim danima leta, u krugu oko Ribareve fontane na Kalemegdanu očekuje nas najveći regionalni festival balkanske kuhinje u organizaciji Beofesta.

Privatna Arhiva

Balkan Food festival predstaviće fuziju najkvalitetnije, raznovrsne gastronomije u "streed food" formatu, kao i tradicionalne proizvode iz naših krajeva.

Predstavnici iz Beograda, Novog Sada, Pirota, Novog Pazara, kao i specijalni gosti iz regiona, Makedonije i Slovenije ponudiće delikatese u tanjirači, slasno pečenje, specijalitete sa roštilja kao i ukuse i mirise salaša. Naravno sve to uz sjajna Luda Mara vina, rakije, omiljene poslastice ali i edukativni program kao što je otvoreni Burek

Master Class (nedelja 22. Septembar). Svakog dana na bini koja je postavljena na muzičkom paviljonu biće različitih muzičkih programa u duhu festa, poput Oriental house muzike, Grčkih večeri, "Čola" noći i live nastupa sa tradicionalnim instrumenatima. Program festivala pratiće radionce za decu i odrasle, društveno odgovorne aktivnosti kao i mnogo toga još...

Radno vreme je od 14:00 do 23:00 radnima danima, i od 12:00 do ponoći subotom i nedeljom, od 20.09. do 29.09. Festival su podržali Republika Srbija: Ministatstvo Turizma i Omladine, PKS, kao i sponzori.

Kurir.rs / M. B.