Više roditelja đaka iz OŠ „Sveti Sava“ u Mladenovcu podneće krivičnu prijavu protiv nastavnika srpskog jezika Milorada Šćekića, koji je, prema rečima osnovaca, fizički i verbalno napao njihovog druga J. J.

MLADENOVAC - Doživeli traumu zbog incidenta!
Učenika sedmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Mladenovcu J. J. (13), prema rečima đaka, iz čista mira napao je nastavnik srpskog jezika Milorad Šćekić, postavio ga uza zid i davio naočigled celog odeljenja.

Skote bezobrazni!

- Majmunčino nevaspitana, skote bezobrazni! Sad ću, bre, da ti iščupam jabučicu! - urlao je pre nekoliko dana razjareni nastavnik, tvrde istraumirani đaci s kojima smo juče razgovarali.

Prema njihovim rečima, nastavnika je prethodno iziritirao neki osmak i on je tako besan napao prvog koga je dohvatio.
- U učionicu je ušla žena koja radi kao psiholog i u panici rekla nastavniku: „Kolega, smirite se“, na šta je nastavnik Šćekić povikao: „Neću da se smirim. Radije ću robijati nego ovaj skot da živi.“ Roditelji dece koja su prisustvovala incidentu kažu da su se njihovi mališani tresli od straha i panike - priča nam jedan od đaka.
Posle incidenta razredna je pozvala dečakovog oca Željka Jovanovića, koji kaže da nije odmah saznao šta se dogodilo.

Pokušali da sakriju

- Rekli su mi da je nastavnik vikao na mog sina i da ga je povukao za rukav dukserice. Tek uveče mi je dete ispričalo celu istinu, da ga je davio, pretio, što su potvrdili i njegovi drugari i drugi roditelji - kaže otac.

Roditelji druge dece insistiraju da se u školi poboljša kontrola i uvede video-nadzor, a navode da će protiv nastavnika pokrenuti krivičnu prijavu.
- Nas 50 napisalo je otvoreno pismo, koje je poslato nadležnim institucijama. Uprava škole naredila je đacima da o incidentu nikome ne govore - objašnjava jedan od roditelja.

Do zaključenja broja nastavnik se nije javio na telefon, a nadležni iz Ministarstva prosvete nisu odgovorili na naša pitanja u vezi sa ovim slučajem.

milorad-scekic-djak-davljenje-skandal-mladenovac.jpg
Marina Lopičić 
Deca prestravljena... OŠ „Sveti Sava“

Direktorka škole
BIĆE PROCESUIRAN

Tatjana Maričić, direktorka škole kaže da su nadležne institucije obaveštene.
- Slučaj će se zakonski procesuirati do kraja - rekla je Maričićeva.
Kako smo nezvanično saznali u školi, nastavnik je suspendovan.

Izvinio se
NASTAVNIK ĐAKU KUPIO TRUBU!

Dan posle ovog incidenta nastavnik Milorad Šćekić došao je s poklonom kod oca dečaka i izvinio se.
- Nastavnik je sutradan došao i izvinio se. Što se mene tiče, ja sam mu oprostio, moramo da idemo dalje i zaboravimo na sve. Pošto moj sin svira trubu, i čak je tri puta bio prvak Srbije, nastavnik mu je doneo trubu jer mi nemamo novca da mu kupimo tako skup instrument - priča dečakov otac i dodaje da mu se sin posle preživljenog šoka smirio.