Mladenovčani koji traže bojkot nastave dok nastavnik koji je davio đaka ne bude kažnjen morali u policiji da daju iskaz

BEOGRAD - Udar na roditelje.
Poziv na generalni bojkot nastave u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Mladenovcu zakazan za danas kao odgovor na prošlonedeljno nasilje, kada je učenika sedmog razreda J. J. (13) maltretirao nastavnik srpskog jezika Milorad Šćekić, doveo je roditelje u nezgodnu situaciju. Neki od njih su zbog toga pozvani u policiju na saslušanje.

V. M., otac jednog đaka koji pohađa isti razred kao i dečak koga je nastavnik naslonio na zid i hvatao za gušu preteći mu rečima „Sad ću da ti iščupam jabučicu, majmunčino nevaspitana, skote bezobrazni!“, kaže da je neverovatno što umesto da se policija bavi tim pitanjem poziva njega na saslušanje.

- Rekli su nam da plakatima koje smo odštampali vršimo pritisak na roditelje koji treba da odluče da njihova deca sutra ne dođu na nastavu. Jasno je da je u pitanju zastrašivanje kojim žele da zaustave dalje potpisivanje peticije za smenu direktorke škole Tatjane Maričić - objasnio je on.

Kako je ovaj otac naglasio, svi roditelji samo žele da se sankcioniše neodgovorno ponašanje uprave škole, koja je posle napada na sedmaka dozvolila da nastavnik nesmetano nastavi sa radom, a da se dokumentacija o čitavom slučaju uređuje retroaktivno. Kako mnogi roditelji tvrde, ona se na ovaj korak odlučila kako bi zaštitila Šćekića, oca načelnika policije, s kojim je navodno u vezi.

(S. I.)

Direktorka Tatjana Maričić
NE ODGOVARAM NA POZIVE

Direktorka OŠ „Sveti Sava“ Tatjana Maričić rekla je za Kurir da nije tačno da je izbegavala naše pozive i pokušaj da kontaktiramo sa njom.
- Bila sam na sastanku, pa nisam mogla da se javljam, a administrativni radnik nije zabeležio vaš broj telefona. Rekla sam vam sve što je bilo i sve što spada u moju ingerenciju, kodekse i pravila u slučaju u koje je umešano maloletno lice - navela je ona, a na konkretna pitanja nije htela da odgovara, uz objašnjenje da „to nije priča za telefon“. Naravno, ni kada smo pre nekoliko dana bili u školi, nije želela da razgovara s novinarima.