Prirodna mineralna voda najbogatija magnezijumom u novom izdanju

Decembar je vreme slavlja i period kada češće sebi priuštimo premasnu hranu i previše slatkiša ili alkohola. Brojna slavlja kod kuće, na poslu i sa prijateljima kod nekih osoba izazivaju i stres. Sve to može da dovede do nepravilnog varenja i zatvora, a premasna prehrana i alkohol i do pojavljivanja gorušice. Prirodna mineralna voda Donat Mg pomaže kod zatvora i blagotvorno utiče na varenje i metabolizam. Veći sadržaj magnezijuma doprinosi oslobađanju energije iz svarene hrane jer bez njega metabolizam ugljenih hidrata, proteina i masti ne bi ni bio moguć. Donat Mg zbog većeg sadržaja hidrogenkarbonata pomaže i kod povišene želudačne kiseline – gasi gorušicu. Donat Mg je od sada dostupan u novom ruhu i u novoj ambalaži koja najavljuje novu eru te robne marke i naglašava snagu ove prirodne mineralne vode korisne za zdravlje.

Donat Mg dokazuje da priroda leči

Donat Mg obogaćuje naše telo mineralima i povoljno deluje na varenje, jer je izvrstan prirodni laksativ. Veći sadržaj hidrogenkarbonata ublažava tegobe koje izaziva gorušica i reguliše acido-baznu ravnotežu u organizmu.

Magnezijum učestvuje u metaboličkim procesima u telu pridonoseći oslobađanju energije tokom metabolizma, a bez njega ne bi bio moguć ni metabolizam ugljenih hidrata, belančevina i masti. Stručnjaci preporučuju Donat Mg kod svih vrsta nedostatka magnezijuma i kada su potrebe za njim povećane (tokom trudnoće, dojenja i razdoblja intenzivnog rasta). Donat Mg zapravo odlično pomaže u održavanju zdravlja čak i ako vas ne muče posebne tegobe. Dnevne potrebe odrasle osobe za magnezijumom mogu da se zadovolje svakodnevnim unosom 3 – 4 dl prirodne mineralne vode Donat Mg, s obzirom na to da jedan litar Donata Mg sadrži više od 1000 mg magnezijuma. Sa više od 13 g rastvorenih mineralnih materija u litru (zajedno sa CO2) Donat Mg odlikuje se izuzetno visokom mineralizacijom, a osim magnezijuma sadrži i mnoge druge elemente i jedinjenja korisna za zdravlje.

Više informacija možete pronaći na sajtu donatmg.eu.

*Pregledani komparativni podaci obuhvataju sve tržišno dostupne i priznate prirodne mineralne vode iz registra EU.