Slavko Jelovac na listi najvećih dužnika Poreske uprave s dugom od 4,06 miliona

BEOGRAD - Nekome se može...
Advokat Slavko Jelovac, ujedno i predsednik Advokatske komore Beograda, duguje za porez četiri miliona dinara, a „Infostan“ ga je tužio zbog duga od oko 3,8 miliona dinara. Njegov račun nije u blokadi.

U sporu sa „Infostanom“

Na spisku Poreske uprave objavljenom 30. septembra Jelovac je bio na 816. mestu liste najvećih dužnika među preduzetnicima, s dugom od 4,06 miliona dinara.
Na sajtu Narodne banke Srbije piše da njegov račun nije blokiran i da „nema evidentirane neizmirene obaveze u poslednje tri godine“.

Međutim, ovo nisu jedina dugovanja prvog čoveka beogradskih advokata. Naime, javno preduzeće „Infostan“ pokrenulo je 28 sporova zbog potraživanja od 3,8 miliona dinara za dve lokacije koje se vode na njega. Najveći spor vredan je 850.000 dinara.
Jelovac za Kurir priznaje da ima dug za porez i da je u sporovima sa „Infostanom“. Ipak, tvrdi da dug za porez nije četiri miliona, već samo milion i nešto, dok su ostalo kamate. Potpisao je reprogram i sve obaveze redovno plaća.

Sudski proces

- Dug je nastao jer sam hteo da ga prebijem novcem koji meni država duguje na ime službenih odbrana - dodaje on.
Jelovac ističe da komunalije plaća redovno, a da je dug prema „Infostanu“ nastao jer ovo preduzeće hoće da mu naplati zakup kao da nije otkupio stan.
- Tvrdim da jesam i to ću dokazati na sudu - navodi on, i ističe da se njegovi dugovi sada pojavljuju u javnosti jer smeta „određenim ljudima“.

(V. S.)

Advokat Cvetek
SRAMAN ODNOS PREMA DRŽAVI!

Ugledni advokat Vjekoslav Cvetek kaže za Kurir da je nepojmljivo da advokati ne ispunjavaju svoje obaveze prema društvu.
- To je sraman odnos prema državi! Advokati treba da služe za primer jer su oni ti koji zastupaju interese klijenta. Kako on može nekoga da brani kada njega neko treba da brani - pita se advokat Cvetek.