Prvi čovek škole nameravao da ugosti premijera upravo onako kako se dogovorio s hrvatskim voditeljem koji se lažno predstavio

ČAČAK - Tri karte za čačanski Holivud.
Zbog hot-lajn razgovora koji je sekretarka OŠ „Dr Dragiša Mišović“ u Čačku vodila s hrvatskim zabavljačem Bonom Tokićem, srpski ministar prosvete Tomislav Jovanović juče je nenajavljeno posetio ovu školu. Da ironija bude veća, zaposleni kažu da se uprava škole, iako sada tvrde da su žrtve provokacije, pripremala da krajem decembra dočeka premijera Ivicu Dačića upravo onako kako je dogovoreno s njegovim navodnim šefom kabineta!

Disciplinski postupak

U Školskoj upravi Moravičkog okruga smatraju da će sektetarka odgovarati disciplinski.
- Još od početka decembra školom kruži informacija da će premijer Dačić posetiti našu ustanovu krajem ovog meseca. Direktor Života Karović o tome je čak i razgovarao s pojedinim kolegama, ugovarajući finese njegovog dočeka, sve dok se snimak nije pojavio na internetu - kaže nastavnik ove škole koji je insistirao na anonimnosti.

Naš sagovornik dodaje da je direktor logistički već bio pripremio doček za premijera, čekalo se samo da iz kabineta potvrde tačan datum premijerovog dolaska.
Načelnik Školske uprave Danilo Beodranski kaže da je čuo snimak razgovora i da je osramoćena pre svega službenica, a onda i celokupno čačansko školstvo.

Neodgovorno ponašanje

- Sekretarka je ulazila u način govora koji nije primeren. Teško je tu biti pravedan jer sama činjenica da su je stavili na stub srama, da su objavljene njene fotografije u dnevnim listovima, nije mala stvar. Svi oni imaju porodice, samim tim sve što su pričali i što je izašlo u javnost velika je bruka. Mora postojati doza formalne odgovornosti. Ako tražite moj stav, smatram da ovo sigurno zaslužuje neku vrstu disciplinske odgovornosti jer je to bilo neodgovorno ponašanje na radnom mestu - rekao je Danilo Beodranski.

Podsetimo, Čačkom je nedavno počeo da kruži snimak razgovora hrvatskog zabavljača Bona Tokića sa sekretarkom škole Gordanom Jokić. Tokić se predstavio kao šef kabineta premijera Srbije i vodio formalan razgovor sve dok joj nije rekao da ima seksi glas. Sekretarka je tada počela da flertuje s njim obećavajući da će mu, kad se ponovo čuju, reći: „Dačiću, mali mačiću, dođi da te poprede tvoja mamica“.
zivota-karovic.jpg
Kurir štampano 
Čekao Dačića otvorenih ruku... Života Karović

Napravio haos iako nije imao veze sa celom pričom... Ivica Dačić

Ministar prosvete
RAZGOVORI ŠTETE UGLEDU ŠKOLE

Ministar prosvete Tomislav Jovanović juče je posetio OŠ „Dr Dragiša Mišović“ u Čačku da bi, kako kaže, video da li je stanje redovno.
- Nenajavljeno sam otišao u školu, jer sam bio na putu ka Užicu. Razgovarao sam sa sekretaricom i direktorom i oni su mi rekli da su taj razgovor shvatili kao provokaciju i šalu nepoznate osobe. Kako kažu, tada su bili na zajedničkom doručku i preko spikerfona su svi slušali razgovor. Nama je bilo važno što smo videli da škola izuzetno dobro funkcioniše, kažu da je jedna od najuglednijih u tom kraju. Ipak moram da kažem da ih moj odlazak tamo ne amnestira. Mislim da oni razgovori nisu primereni, da štete ugledu škole - naglasio je ministar prosvete.

Priprema
OBUKA ZA POSLOVNU KOMUNIKACIJU

Prema informacijama iz Regionalnog centra za stručno osposobljavanje zaposlenih u obrazovanju, u ovoj godini sve osnovne škole u Moravičkom okrugu sprovele su obuku o poslovnoj komunikaciji.
- Naziv seminara bio je „Upravljanje strategijom odnosa s javnošću“ i na njemu je bilo petoro zaposlenih iz OŠ „Dr Dragiša Mišović“. Medutim, naše iskustvo je da škole na ovakva predavanja obično šalju učitelje i nastavnike - izjavila je Ljiljana Vojinović, savetnica u RC.