Patka na terasi izlegla devet mladunaca, koje je vlasnica stana išutirala

BEOGRAD - Bez saosećanja.
Sa terase na devetom spratu u Karađorđevoj ulici u Beogradu u subotu po podne bačeno je devet tek izleglih pačića i divlja patka. Mladunci su popadali na betonski parking ispred zgrade i dvoje je na licu mesta uginulo, dok je ostale odnelo osoblje „Veterine Beograd“, saznaje Kurir od Dragane B., očevica ovog nehumanog čina.

Spas od točkova

- Pačiće je prvi primetio majstor Uroš Vojvodić, koji je nameštao klimu na ulazu zgrade i on ih je spasao da ih ne pogaze automobili. Građani koji su se okupili ugledali su ženu koja ih je bacila s terase na devetom spratu. Uprkos povicima da se s tim prestane, još nekoliko pačića završilo je na betonu. Patka koja je na terasi napravila gnezdo mladunce je branila od svraka koje su se ustremile na njih - priča Dragana B. i dodaje da je na mesto događaja došla i policija.
Uroš Vojvodić za Kurir kaže da je hteo i sam da zbrine preživele pačiće.

Nahranjeni i utopljeni

- Dok sam spremao alat, pačići su počeli da padaju. Sakupili smo ih u kutiju i hteo sam da ih nosim sa sobom, ali su došli ljudi iz „Veterine Beograd“ i odneli ih - kaže Vojvodić i dodaje da su pokušaji da se i patka priključi pačićima propali.
U „Veterini Beograd“ Kuriru je potvrđeno da je sedam pačića koje su preuzeli smešteno u karantin u Ovči.
- Svi su živi, nahranjeni su i utopljeni. Kod nas će biti dok ih ne udomimo - kažu u „Veterini Beograd“.

(S. T.)