Jelena Begović tvrdi da je ona v. d. direktora, Veselin Sjekloća tvrdi da je na to mesto postavljen odlukom suda

BEOGRAD - Zaposleni u Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI) u Beogradu kažu da je Veselin Sjekloća, bivši savetnik ministra Velimira Ilića, juče nezakonito pokušao da preuzme mesto direktora, dok Sjekloća tvrdi da je na to mesto postavljen odlukom suda.

- Osnivač Instituta je preduzeće „Pablik konsalting“, koje me je i postavilo na mesto direktora, a imam i sudsku odluku koja to potvrđuje. Država nije vlasnik Instituta. Bivša direktorka Jelena Begović iz nekog razloga ne želi da mi i zvanično preda mesto, a obezbeđenje Instituta nas sprečava da radimo - kaže Sjekloća.

Međutim, Jelena Begović tvrdi da je ona v. d. direktora:
- Veselin je upao s obezbeđenjem i preplašio ljude, što je nedopustivo. Vlada je imenovala Upravni odbor Instituta, koji je potvrdio mene za v. d. direktora i to je jedina pravosnažna odluka.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdalo je saopštenje u kojem stoji da će „država zaštititi istraživače i imovinu“ ovog instituta:
- Niko ne može na silu da uzurpira objekte i naučnoistraživačku opremu, čija je izgradnja i nabavka finansirana iz budžeta Republike Srbije.

(J. P.)