Mišel-Žan Luis bez ikakvog povoda svukao donji deo odeće i bezobrazno gestikulirao u pravcu Jovana Ćulibrka, episkopa slavonskog, uzvikujući: „Pop, pop!“ dok se sve vreme krstio

BEOGRAD - Episkop slavonski Jovan Ćulibrk doživeo je juče na aerodromu „Nikola Tesla“ ogromnu neprijatnost!

Kako Kurir saznaje, jedan od putnika, inače francuski državljanin, u 13.05 časova je na gejtu C5, prilikom ukrcavanja na let za Podgoricu, ugledavši sveštenika Srpske pravoslavne crkve, skinuo pantalone i donji veš i počeo bezobrazno da gestikulira.

Obuzdali bludnika

- Sve se odigralo usred dana i pred više ljudi, koji nisu mogli da veruju šta se dešava. Putnik, za koga se kasnije utvrdilo da se zove Mišel-Žan Luis i da ima 66 godina, bez ikakvog povoda je, čim je video vladiku, skinuo donje delove garderobe i počeo da uzvikuje: „Pop, pop, pop!“, okrećući intimne delove tela u njegovom pravcu. Skoro da je počeo da ga juri... Inače, sve vreme se krstio. Ne zna se da li je bio pijan ili drogiran, ali ovako nešto normalna osoba sigurno ne bi uradila. Svi prisutni su maltene zanemeli od šoka - kaže izvor Kurira.

On dodaje da su ubrzo nakon ovog sramotnog čina reagovali policijski službenici.
- Episkop je ostao u čudu i nije mogao da veruje kakvu neprijatnost je doživeo. Dok se ovo dešavalo, u samom gejtu nije bilo policajca, ali ubrzo su došla dva policijska službenika. Oni su obuzdali Luisa, identifikovali ga, a zatim mu oduzeli pasoš i skinuli s leta na koji je planirao da se ukrca, nakon čega je i priveden. Dobio je prekršajnu prijavu i novčanu kaznu od 14.000 dinara. Kasnije po podne ukrcao se na sledeći let za Podgoricu - kaže naš sagovornik.

Službe brzo reagovale... Aerodrom „Nikola Tesla“

Neprijatnost za sve

Episkop Jovan juče nije bio raspoložen da govori o nemilom događaju.
- Hvala na interesovanju, neprijatnost su doživeli svi putnici, ne samo ja. Važno je to da su obezbeđenje i policija reagovali i da je dotični završio, koliko znam, kod sudije za prekršaje - kazao je episkop Jovan za naš list.

Sa aerodroma su nas za sve informacije uputili na MUP, koji do zaključenja ovog broja nije odgovorio na naša pitanja.

Kako prenosi portal in4s.net, bludni Francuz je bio u društvu ambasadora Crne Gore u Beogradu Branislava Mićunovića, koji je, navodno, intervenisao zbog hapšenja zahtevajući da Luisu bude dozvoljeno da odmah uđe u avion.

vladika-slavonski-jovan-culibrk-padobranac.jpg
Www.63padobranska.com 

Ko je Jovan Ćulibrk
PADOBRANAC U MANTIJI

- Rođen 16. aprila 1965. u Zenici

- Kao iskušenik 1991. bio je u manastiru Savina

- Zamonašen 1993. godine u Cetinjskom manastiru

- Tokom 1999. boravio u Pećkoj patrijaršiji

- Bio vikarni episkop lipljanski od 2011. do 2014.

- Sveti arhijerejski sabor SPC ga 2014. izabrao za episkopa slavonskog

- Ustoličen 13. septembra 2014. u Pakracu

- Važi za izuzetno obrazovanog episkopa

- Podoficir i rezervista čuvene 63. padobranske brigade iz Niša