Veselin Milić snimljen s Lazarom Hoplom i Goranom Kneževićem na gradilištu na Zvezdari koje su oni prethodno uz pretnje i prinudu preuzeli od investitora Bojana Gajovića. Oštećeni protiv njih podneo više krivičnih prijava, ali sve završile u nečijoj fioci

BEOGRAD - Veselin Milić, načelnik beogradske policije, učestvovao je u otimačini stambene zgrade u Pećkoj ulici broj 13 na Zvezdari!
On je, naime, kako tvrdi naš izvor, bio podrška kumu Lazaru Hoplu i prijatelju Goranu Kneževiću, koji su uz pretnje i prinudu od investitora Bojana Gajovića oteli spornu zgradu i neovlašćeno prodavali stanove uzimajući novac za sebe.

Razgledao stan

Naš sagovornik, inače blizak prijatelj oštećenog Gajovića, kaže da su Milića svega mesec dana pre nego što je postao prvi čovek beogradske policije snimile kamere na gradilištu u Pećkoj ulici, i to samo nekoliko minuta pošto su Hopl i Knežević provalili u zgradu!

- Kamere koje se nalaze na zgradi sve su zabeležile. Hopl i Knežević razvalili su vrata, a Milić je došao nekoliko minuta kasnije. Interesantno je da to nije bilo prvi put da se, u to vreme savetnik direktora policije Milorada Veljovića, pojavljuje na gradilištu. I ranije je dolazio, u pratnji jedne ženske osobe, pa Bojan sumnja da je dolazio jer je jedan stan u zgradi trebalo da bude za njega - tvrdi prijatelj investitora koji je ostao bez zgrade, za koju tvrdi da su mu je oteli Hopl i Knežević.

Problemi Bojana Gajovića, kako navodi naš sagovornik, počeli su zbog zelenaške pozajmice od 100.000 evra, sa 10 odsto kamate mesečno.

- Samo na osnovu kamata vratio im je preko 300.000 evra, ali njima ni to nije bilo dovoljno. Stalno su tražili više i na kraju su ga naterali da im potpiše blanko ovlašćenje za raspolaganje njegovim stanovima. Pošto su mu ozbiljno pretili, pristao je na to jer nije video drugi izlaz - objašnjava naš izvor.

Međutim, u januaru 2012. Gajović je skupio hrabrost i otkazao im punomoćje, o čemu ih je uredno obavestio. Međutim, i pored toga, oni su nastavili da nezakonito koriste punomoćje, i čak su prodali četiri stana, a još tri založili. Gajović je u međuvremenu kontaktirao s kupcima stanova i upozorio ih da su žrtve prevare i da bi najbolje bilo da raskinu ugovore.

Pisao Dačiću i Vučiću

- U aprilu 2012. Gajović je podneo krivične prijave protiv Hopla, Kneževića i još nekoliko osoba. Obraćao se tužilaštvima, ali bez uspeha. U to vreme nije mu bilo jasno zbog čega sve one završavaju u nečijoj fioci. Da je na vrhu piramide Milić, shvatio je tek pošto su kamere zabeležile njegov dolazak u zgradu nakon što su u nju provalili Hopl i Knežević - objašnjava naš sagovornik.

To, kako navodi, nije bilo prvi put da njegovom prijatelju upadaju na gradilište, zbog čega je na desetine puta pozivana policija. Zbog toga je i postavio dve kamere.

- Kad su 8. avgusta 2013. Hopl i Knežević upali na gradilište, jednu kameru su pokrili kartonom, verovatno da bi prikrili kako vrše krivično delo. Međutim, očigledno je da nisu znali da postoji i druga. Ta druga snimila je kako njih dvojica provaljuju u zgradu, a zatim i kako nekoliko minuta kasnije u ograđeno dvorište dolazi Milić. Po prijavi radnika, na lice mesta došla je patrola policije, i jasno se vidi kako tadašnji savetnik direktora razgovara s njima. Tek tada Goranu je postalo jasno ko štiti zelenaše i zbog čega ne može da se izbori sa njima - tvrdi sagovornik Kurira.

Mesec dana kasnije Milić je postavljen za načelnika beogradske policije.

- Goran je o svemu što mu se dogodilo, pored različitih tužilaštava, obavestio Ivicu Dačića, kao i Aleksandra Vučića. Do danas, međutim, njegov problem nije rešen. Zgrada je delimično useljena, ali on već dve godine ne sme ni da joj priđe - tvrdi sagovornik Kurira.

Naši novinari poslali su juče pitanja MUP Srbije, ali se ministar Nebojša Stefanović i Biro za medije nisu oglasili.

SUTRA NASTAVAK Ispovest Bojana Gajovića: Kako su me reketirali

Hopl sve demantuje
MILIĆA NE POZNAJEM, GAJOVIĆ ME PREVARIO

Lazar Hopl za Kurir kaže da Gajović njega reketira i da je zbog toga protiv njega podneo 19 tužbi.- On je profesionalni prevarant. Stan sam kupio od Gorana Kneževića, regularno, 2013, platio preko banke i od tada počinje pakao u mom životu jer u stanu nije bilo vode, struje... Bez obzira na to, Gajović mi je pet puta provalio u stan, zbog čega sam podnosio krivične prijave - kaže Hopl, i dodaje da za svoje tvrdnje ima papire overene u sudu. Hopl je negirao da ima dozvolu za nošenje oružja, a tvrdi i da ne poznaje Veselina Milića iako smo mu saopštili da su snimljeni zajedno na gradilištu.

Kumovske veze
IMA DOSIJE, A DOBIO DOZVOLU ZA ORUŽJE

Lazar Hopl, kum i blizak prijatelj Veselina Milića, kako Kurir saznaje, iako ima više od 15 prijava za nanošenje telesnih povreda, krađe, drsko i siledžijsko ponašanje, dobio je dozvolu za nošenje oružja!- Mesec dana po Milićevom postavljenju za šefa beogradske policije, direktor policije Milorad Veljović potpisao je Hoplu dozvolu za nošenje „gloka“ - kaže izvor iz policije, i objašnjava da se dozvola za nošenje retko izdaje, i to samo ljudima koji prolaze bezbednosnu proveru i za koje se utvrdi da im je život u opasnosti.Sagovornik Kurira navodi da kriminalni dosije ima i drugi Milićev prijatelj, Pljevljak Goran Knežević zvani Top.

Foto: Nemanja Pančić


Bojan Gajović
TAČNO JE, SVE SU MI UZELI

Bojan Gajović, direktor firme „Belmostroj“, koji je suinvestitor i izvođač radova na zgradi u Pećkoj 13, potvrdio je saznanja Kurira.- Mislim da nisam jedina žrtva, možda sam ja čak samo jedna od manjih. To je dobro organizovana grupa - rekao je Gajović kratko za Kurir.