PREOKRET U MISTERIJI OTMICE U JAGODINI! Marka (26) tukli uterivači u crkvi, pa izmislili isterivanje đavola?!
Foto: Profimedia

Jagodinac Marko S.

PREOKRET U MISTERIJI OTMICE U JAGODINI! Marka (26) tukli uterivači u crkvi, pa izmislili isterivanje đavola?!

Društvo -

Marko S. (26) pronađen pretučen u Crkvi Svete Petke, a sveštenik Slavko Jocić kaže da su prijatelji koji su ga doveli rekli da ga je obuzeo đavo i da mu je očitao molitvu

Policijska istraga će utvrditi da li je Marko S. (26) juče ujutru otet i surovo prebijen u porti Crkve Svete Petke u Jagodini zbog narkomanskih dugova ili je bio žrtva đavola!

Prema nezvaničnim navodima, mladić je juče rano ujutru, dok je sedeo s prijateljima, doživeo nervni napad, nepovezano je pominjao šestice, đavola i sve vreme je šištao te su njegovi nemoćni drugovi došli na ideju da ga odvedu kod sveštenika.

Uguran u automobil

Marko S. je na putu do crkve počeo da se otima i da šutira prijatelje, pa su, navodno, morali da ga uguraju u džip kako bi ga odveli do crkve. Međutim, neko od Jagodinaca je video kako ga nasilno ubacuju u automobil, sve je prijavio policiji, koja je reagovala po prijavi građana. Marka S. su ubrzo pronašli u porti Crkve svete Petke.

Ipak, Kurir saznaje od dobro obaveštenog izvora da je M. S. prebijen u dvorištu crkve.

- To da je kidnapovan i da je neko isterivao đavola su gluposti. To nema veze s mozgom. Momka su isprebijali nasred crkve, promenjen mu je lični opis od tolikih batina. Sumnja se da je mladić narkoman i da je prebijen zbog dugova za drogu. Odavao je utisak kao da je narkoman. Nisu to čista posla - kaže naš izvor i dodaje da je i sam sveštenik bio u čudu šta se to dešava.

Međutim, sveštenik Crkve svete Petke Slavko Jocić tvrdi za Kurir da Marko S. nije pretučen u crkvi, već da su ga prijatelji doveli i tražili pomoć.

- Rekli su da ga je obuzeo đavo, da ima zle duhove i molili za pomoć i molitvu. Mi smo očitali molitvu, on je stajao kao voštana figura i gledao samo u jednu tačku, nije komunicirao s nama - navodi Jocić.

Crkva Svete Petke u Jagodini, foto: Kurir

Crkva svakome pomaže

On objašnjava da su mladićevi prijatelji otišli iz crkve, da su rekli da se brzo vraćaju, ali da se kasnije nisu pojavili.

- Mi svakom pomažemo i Crkva neće nikog da odbaci. Primetio sam da je imao modrice na licu i da je čak malo i krvario, ali šta se dešavalo pre nego što su ga doveli u hram, mi to ne znamo. Svakako nije istina da su ga ovde maltretirali - rekao nam je sveštenik Jocić.

Kurir je juče kontaktirao sa Osnovnim tužilaštvom u Jagodini, ali oni nisu želeli da komentarišu neobičnu otmicu mladića.

- Tužilaštvo je obavešteno o slučaju. U cilju istrage ne želimo da iznosimo detalje - kratko su nam rekli u jagodinskom tužilaštvu.

Upućen na dalju dijagnostiku

POVREDE PO CELOM TELU

Policajci koji su došli u crkvu posle anonimne prijave građana pozvali su Hitnu pomoć, koja je Marka S. odvezla u Urgentni centar.

- Momak je bio pretučen, imao je kontuzione i razne povrede svuda po telu. On je poslat na dalju dijagnostiku i skener u bolnicu u Kragujevcu - naveo je za Kurir direktor Doma zdravlja u Jagodini dr Darko Miletić.

Kurir / M. BRANKOVIĆ - J. IVIĆ

Foto: Shutterstock, Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) SPECIJALCI UPALI U BEOGRADSKI KAZINO I UHAPSILI DILERE: Pogledajte spektakularnu akciju usred noći!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track