Vesna Maslać najbolja je u pripremi obrednog hleba.Ana Stanković ponela je titulu najboljeg mladog pekara i to priznanje zaslužila je za svoje umeće u pripremi uskršnjeg peciva

BEOGRAD - Druga "Pekarijada" završena je sinoć svečanom ceremonijom u Zemunu i proglašenjem najboljih pekara Srbije, u pet kategorija.

pekarijada-foto-facebook-printscreen-3.jpg
Facebook Printscreen 

Titulu najboljih poneli su: Zef Kajtazi u kategoriji tradicionalno obogaćenog hleba, Vesna Maslać najbolja je u pripremi obrednog hleba, dok Miloš Damnjanović pravi najbolji burek sa sirom.

Nenad Mrščević je pekar koji priprema najbolji slatki dekorisani kroasan u Srbiji, a Ana Stanković ponela je titulu najboljeg mladog pekara i to priznanje zaslužila je za svoje umeće u pripremi uskršnjeg peciva, saopštili su organizatori.

Pobednici su osim titule najboljeg pekara osvojili i vredne novčane nagrade, dok je najbolja mlada pekarka nagrađena zaposlenjem u jednoj od vodećih pekara u zemlji gde će i nadalje moći da razvija svoj talenat.

Pored glavnih kategorija, dodeljene su i specijalne nagrade za najbolji performans, najvrednijeg takmičara, najšarmantnijeg učesnika, a izabran je i "trio fantastiko" ovogodišnje Pekarijade, koji čine tri fantastične mlade pekarke.

pekarijada-foto-youtube-printscreen-3.jpg
Youtube Printscreen 

Svi oni pokazali su da pekarstvo nije samo zanat, već jedna posebna veština koja zahteva godine prakse, posvećenosti i usavršavanja.

O popularnosti takmičenja svedoči i podatak da je više od polovine ovogodišnjih prijavljenih učesnika učestvovalo i na prethodnoj "Pekarijadi"

pekarijada-foto-youtube-printscreen-2.jpg
Youtube Printscreen 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube Printscreen)