Dramatično: Deca su galamila na času, među njima je bio i moj sin, nastavnik ga je odveo u svlačionicu, uhvatio za vilicu, nekoliko puta ga gurnuo o zid i lupio mu šamar, tvrdi majka osmaka

Nastavnik fizičkog u OŠ „Ratko Mitrović“ na Novom Beogradu juče je za vreme časa lupio šamar mom sinu, učeniku osmog razreda. Udarac je bio toliko jak da mu je pukla bubna opna, tvrdi za Kurir majka povređenog dečaka.

Do incidenta je došlo, navodi ona, za vreme drugog časa, oko pola deset, kad su dečaci galamili.

- Moj sin je bio najbučniji, a nastavnik fizičkog mu je rekao: „Meni je tebe više dosta!“, pa ga je uveo u svlačionicu. Sin kaže da ga je nastavnik prvo uhvatio za vilicu, potom nekoliko puta gurnuo o zid, nakon čega mu je lupio šamar. Celo uvo mu je bilo crveno, ljubičasto, plavo, videli su se otisci prstiju. Sin se nije ni presvukao, izleteo je iz svlačionice i došao kući. Vodili smo ga kod lekara, prvo u Dom zdravlja, a nakon toga u Institut za majku i dete. Pukla mu je bubna opna - tvrdi za Kurir majka dečaka.

1004zorana-jevtic.jpg
Zorana Jevtić 
foto: Zorana Jevtić

Ona je dodala da je sina poslala nazad u školu da se obrati direktorki Svetlani Milutinović, koja je navodno detetu rekla da ona mora da čuje i drugu stranu. - Nakon toga sam i ja išla u školu kako bih se žalila, oko 12.30 časova, ali direktorke nije bilo u školi. Moje dete ima ADHD sindrom, hiperaktivno je, s disleksijom i disgrafijom, i ima svoju terapiju, koju mu je prepisao psihijatar. Dete se jako uplašilo, rekao je: „Mislio sam da će me ubiti.“ Kaže i da ga je toliko jako udario da mu je iste sekunde zazujalo u ušima. Bio je jako crven. Šokirana sam! Ko je on da bije moje dete?! Ne tučem ga ni ja, postoje druge metode - priča nam majka.

Naša sagovornica dodaje i da je njen sin imao problema s nekim nastavnicima, pa i s nastavnikom fizičkog, kao i da je pre nekoliko dana razgovarala s njim i pokušala da mu objasni kakav problem ima njen sin. - Htela sam da nađemo neko rešenje da se taj čas održi nekako, da se hiperaktivnost usmeri u drugom smeru. Taj nastavnik je i ranije vikao na mog sina i izbacivao ga je sa časova. Sin to ne radi namerno, inače trenira košarku i plivanje. Podnela sam žalbu Ministarstvu prosvete i neću odustati dok ne isteram pravdu - zaključuje ova majka.

Svetlana Milutinović, direktorka OŠ „Ratko Mitrović“, juče nije odgovarala na pozive Kurira, kao ni pomenuti nastavnik fizičkog. U Ministarstvu prosvete kažu za Kurir da su kontaktirali s direktorkom i da im je ona rekla da se ništa nije dogodilo.

Nemaju sluha

NISU UVAŽILI POTVRDU LEKARA

Sagovornica Kurira, majka napadnutog osmaka, kaže da je bivša direktorka škole imala više sluha za problem koji ima njen sin. - Ova nova direktorka neće ni da sasluša, tera po svome. Pritom je psiholog škole napravio čitav problem, u trećem razredu sam odnela potvrdu o dijagnozi mog sina, a oni to nisu hteli da uzmu niti da proslede nastavnicima i izveste ih o problemu mog deteta. Danas ću opet ići u školu - rekla je ona.

Kurir.rs/ Mina Branković Foto: Damir Dervišagić