SRPSKI ROŠTILJ I DUNJEVAČA ZA RUSE U DOBA KORONE: Za Piroćanca ugostitelja iz Moskve nema zabrane rada
Iako je u Rusiji koronavirusom zaraženo najmanje 135.000 ljudi, Rusi nisu uplašeni i ne paniče, ali su disciplinovani i nikome ne pada na pamet da prekrši neku meru. I dalje naručuju leskovački roštilj, jela ispod sača i dunjevaču, kaže za Kurir iz Moskve Srđan Tošić (49), inače rođeni Piroćanac.
Tošić, koji već 15 godina živi i radi u Rusiji, vlasnik je restorana „Subotica“ u Moskvi. - Ovde samo rade restorani za dostavu hrane. Nema panike, ljudi nose zaštitne maske i rukavice, mogu da se kreću 300 m od kuće kako bi išli u nabavku ili do apoteke. Odlazak na posao moguć je samo uz posebnu dozvolu, koju i ja posedujem - rekao je Tošić i dodao da je posao u restoranu išao odlično od 2014, kad je otvoren, sve do početka ove krize: - Hranu dostavljamo kupcima preko „Jandeksa“, dnevno imamo 15-25 porudžbina. Rusima je omiljena teletina ispod sača, ali i leskovački roštilj, a od rakija im je dunja na prvom mestu.
Od 28 zaposlenih, 90 odsto njih su iz Srbije, rodom iz Pirota, Čačka, Loznice, Požege, Sarajeva, Beograda i Pančeva. - Situacija je teška, ali mi Srbi smo jaki, svašta smo prošli, izdržaćemo i ovaj virus - naveo je Tošić.
Kurir.rs/ M. B. Foto: Privatna arhiva
PREDSEDNIK VUČIĆ IZ BRISELA: Važno je da čujemo šta oni misle, kako doživljavaju budućnost Evrope