UGOSTITELJI O POTENCIJALNOM OTVARANJU 8. MAJA: Ne možemo da dočekamo, ne znamo kako smo PREŽIVLJAVALI do sada!
Nakon sednice Kriznog štaba održane u četvrtak na kojoj je najavljeno popuštanje mera i otvaranje ugostiteljskih objekata nakon 8. maja, odnosno dozvala rada kafićima i restoranima i u zatvorenom, a ne samo u baštama, ukoliko epidemiološka sotuacija bude povoljna, većina ugostitelja kažu da željno očekuju otvaranja, ali da sumnjaju da će im to nadomestiti gubitke od prethodne godine.
- Ja ne znam stvarno kako mi preživljavamo prethodnih godinu dana, s obzirom da su ugostiteljski objekti i hotelijarstvo najviše pogođeni. Mi za ovih godinu dana nismo dali ni jedan jedini otkaz, preživeli smo razne ratove i krize, pa preživećemo valjda i ovo. Znači to otvaranje koje najavljuju, mada je sve to i dalje polovično i nedovoljno da se nadomesti godinu dana gubitka - rekla je Milica Petković za Kurir, menadžerka jednog popularnog restorana u beogradskoj Skadarliji.
Vladimir Radović, direktor jedno od dorćolskih restorana priznaje za Kurir da oni željno očekuju otvaranje.
- Do sada su nam radile bašte, ali naravno da će biti bolje za poslovanje kada se prošire kapaciteti za rad - kazao je Vladimir Radović.
Da podseti, čla Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je da će kontorla tokom praznika biti izuzetno pojačana i rigorozno kada je u pitanju poštovanje mera:
- Bašte mogu da rade, ali ne bi smele da budu prepune. Pet ljudi može da sedi za jednim stolom. Moraju se poštovati fizička distanca i nošenje maske ako je neophodno zbog blizine - apelovao je prof dr Tiodorović.
(Kurir.rs/S.M/J.P)
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti