Kurir je danas prilikom obilaska susretao susede doma "Holidej haus" koji svedoče da su se kroz mali prozor suterena često čuli jauci

Smrt Zorke Pantelić (82) koja je preminula u staračkom domu "Holidej haus" u beogradskom naselju Petlovo brdo otvorila je Pandorinu kutiju.

dom-za-stare-holidej-haus-4.jpg
Nikola Anđić 
foto: Nikola Anđić

Naime, iz dana u dan javljaju nam se čitaoci koji su voljene zaticail tamo u užasnim stanjima. O paklu i smrti oca za naš sajt govorio je i Zoran Janković koji tvrdi da je njegov otac umro zbog maltretiranja i zanemarivanja, a da je posle samo 21 dan proveden u ustanovi majka bila u užasnom stanju.

Inače, Kurir je danas prilikom obilaska susretao susede doma "Holidej haus" koji svedoče da su se kroz mali prozor suterena koji je pre nekoliko dana bio zaključan za inspekciju i policiju čuli krici i jauci.

Čulo se, znalo se, ali su susedi u strahu od vlasnika na torturu koju su strari preživljavali samo ćutali.

Iza ugla jedne uličice čovek sa psom nam je uplašeno prišao i rekao "reći ću vam nešto, ali nikada nismo pričali".

- Slušao sam jauke. Noću je to posebno strašno. Svi mi ovde znamo šta se u tom domu radi. Polovinu zgrade prodali su u stanove, a mogu misliti kao je tim ljudima koji pored tog mučilišta žive.

dom-za-stare-holidej-haus.jpg
Nikola Anđić 
foto: Nikola Anđić

U susedstvu smo sreli i stariju gospođu, čija je najbolja drugarica bila u domu "Holidej haus".

- Često sam joj išla u posete. I sada mi suze naviru kada se setim kako je izgledala. Umrla je, i jako mi je bolno samo prisećanje. Neću zaboraviti kada sam je obilazila. Jednom sam uzela da joj oljuštim bananu, a ona je jadna bila toliko gladna da mi nisam stigla ni da skinem koru, a ona mi je otela bananu iz ruke da bi je što pre zagrizla. Eto, tako su ih hranili. Bili su više gladni nego siti. Jednom su mi u domu rekli da ne moram da dolazim da joj donosim da nešto pojede, nego da ostavim kod njih pa će joj oni to dati. To sam odbila, jer sam sigurna da su im jedva davali i osnovne obroke, a kamoli keks, voće, i slično - rekla je naša sagovornica (ime poznato redakciji)

Kurir.rs / Suzana Trajković