Od brojnih uslužnih delatnosti - korona i dalje najviše pogađa ugostiteljstvo.

Vlasnici ugostiteljskih objekata kažu da se ne nazire svetlo na kraju pandemijskog tunela.

“Letnji meseci su nam poslužili da plaćamo redovno rente i doprinose, da redovno izmirujemo obaveze prema državi i da koliko toliko dođemo do vazduha.”, Sink Miša Relić, Udruženje noćnih barova i klubova.

kafic.jpg
Kurir Televizija 

Povećanje broja obolelih neke građane zadržaće u kućama, dok bi drugi i dalje rado na kafu ili proslavu.

“Bojim se, jer mogu da se zarazim i da obolim.”, rekao je jedan gospodin. “Ako se vodi računa o merama, zbog čega bi se neko bojao.”, mišljenja je upitana gospođa, dok je druga rekla da joj se niko ne udaje i ženi trenutno, ali da se svakako ne bi bojala jer je pre mesec dana preležala Kovid 19.

Neki tvrde da restorani nisu izvor zaraze i da na proslavama nema opasnosti od širenja virusa.

ivan-agaba.jpg
Kurir Televizija 

“Osoblje je vakcinisano, uvek nosi maske i tome slično. Mi po tim uredbama koje već postoje radimo sa 50 odsto kapaciteta što je već daleko ispod granica isplativosti.”, objasnio je trenutnu situaciju Ivan Agbaba. Jedno od rešenja je i da gosti budu vakcinisani ili imaju negativan test na korona virus, smatraju ugostitelji. To bi im omogućilo da rade, a rizik od zaraze bio bi sveden na minimum.

Kurir.rs

OVDE UŽIVO MOŽETE PRATITI KURIR TELEVIZIJU.