Veruje se da pihtije treba spremati tri puta godišnje, a ako ih neko sprema češće, mora biti neparan broj, kaže narodno verovanje.

- Ljudi jako vole pihtije i dosta ih kupuju. Da bi se spremile dobre pihtije, potrebna vam je jedna svinjska kolenica, čovan, papci. Čovan je obavezan zbog želatina. U ekspresnom loncu kuvaju se po nekoliko sati, a u običnom i po 10 sati.

pihtije.00-00-20-15.still002.jpg
Foto: Kurir Televizija

- Gotove pihtije procedite i jako je bitno da vam se koske odvoje od mesa, ukoliko se ne odvoje, neće vam ni pihtije biti uspešne - kaže Marija Mitrović, proizvođačica pihtija.

Pihtije su i danas nezaobilazne na svakoj slavskoj i prazničnoj trpezi, a prirodni želatin koji imaju pospešuje obnavljanje hrskavice u zglobovima, kažu stručnjaci.

Kurir.rs

Bonus video:

01:31
ORIGINALNI RECEPT ZA TUFAHIJE Izvor: Kurir televizija