Ministar odbrane Srbije Nenad Stefanović posetio je danas Industriju PPT Namenska u Trsteniku, gde je obišao proizvodne pogone i razgovarao sa radnicima i rukovodstvom.

Ž.M. KURIR NA LICU MESTA: Ovde se pravi borbeno vozilo "mali Miloš" VIDEO

- Opšte stanje u ovoj kompaniji, kao i u namenskoj industriji Srbije je mnogo bolje nego ranije. Sada se primenjuju najmodernije tehnologije u proizvodnji, a u borbena sredstva se ugrađuju najnovija tehničko tehnološka rešenja. Razgovarao sam i sa radnicima, oni kažu da su veoma zadovoljni i ističu – sve je u redu, samo da imamo posao. Biće novih poslova za “Petoletku”, uskoro će biti potpisani novi ugovori. Trudimo se da obezbedimo posao i to da firme rade za našu Vojsku, ali i za izvoz. Zalažemo se da naša industrija koristi domaću pamet, koja je na visokom nivou, želimo da ne zavisimo od sveta, da budemo naučno, tehnički i tehnološki nezavisni, a da mladi ostanu u Srbiji i da razvijaju svoje radne i profesionalne potencijale, istakao je ministar odbrane Nenad Stefanović.

Na fabričkom poligonu prikazano je borbeno sredstvo "mali Miloš”, modernizovana verzija V-2, novi razvojni projekat Ministarstva odbrane,Vojno tehničkog instituta i kompanije PPT Namenska.

-“Mali Miloš” je potpuno novo borbeno sredstvo Vojske Srbije u odbrani našeg neba od potencijalnog agresora, a malo ko u svetu može da ga napravi. Već ga koristi 72. specijalizovana brigada i pokazao je svoje vrhunske performanse u svakom pogledu, istakao je na kraju ministar Stefanović.

(Kurir.rs/Ž. M.)