Sveti Nikola je na pragu, a tradicionalno nema slave bez slavskog kolača. Za Kurir televiziju govorio Nenad Maksimović, pekar kod koga mnogi Kragujevčani kupuju slavske kolače.

- Slavski kolač najpre treba da bude domaći bez aditiva i drugih sastojaka. Slavski kolač ne može da se radi na brzinu. Nakon što napravimo slavski kolač, stavljamo ukrase. Da bi se napravili ukrasi potrebno je dosta vremena i da se uradi sa ljubavlju. Za ukrase je potrebno: so, brašno i voda, i jestivi su naravno - govori Nenad.

111598-211217.00-01-08-00.still002.jpg
Foto: Kurir Televizija

- Ja sam stavio jednog goluba i klas žita na jednu kupolu. Obično ih pravim sa šest kupola. Burence recimo znači dobar rod, stavljamo krst da se zna šta je, takođe stavljamo i grozd - dodaje Nenad.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:52
POSKUPLJENJE RIBE TOKOM POSTA I SEZONE SLAVA: Ovo su najtraženije vrste i njihove cene Izvor: Kurir televizija