02:03

Tika Stanić u Realnoj priči ispričao o svom najvećem poroku i dao savet mnogim ljudima

REALNA PRIČA

GENIJALNI TIHOMIR STANIĆ U EMOTIVNOJ ISPOVESTI ISPRIČAO O PROBLEMU SA ALKOHOLOM Dužan sam da pričam o piću OVAKO JE OSTAVIO POROKE

Društvo -

On važi za jednog od naših najmisterioznijih glumaca, kolege ga vole, a u brojnim serijama i predstavama igra jednu od glavnih uloga.

U ispovesti Isidori Lukić, Tihomir Tika Stanić je otkrio najintimnije priče iz svog života, a prisetio se i momenta kada je na jednoj premijeri predstave od treme ostao bez sluha.

Tihomir Stanić
foto: Kurir televizija

- Bio sam dobar. Na svoju štetu sam sve radio. Ne znam, bar svesno, da sam nekome naudio. Nisam vozio. Pričam o piću. Dužan sam da pričam o tome. Prestao sam da pijem snagom karaktera i volje. To svi imamo. Samo je ptanje da li veruju u karakter, volju i odluke - rekao je naš poznati glumac.

Onda je objasnio da priča o piću zato što nekome može da pomogne.

- Mislim da tako pružam nadu nekome - iskreno je odgovorio Tika Stanić.

Podsetimo, iako se pojavljivao u mnogim serijama i filmovima, Tihomir je poznatiji kao pozorišni glumac. Pozorišnu karijeru je započeo u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Tihomir Stanić
foto: Kurir televizija

Glumio je u predstavi „Dolnja zemlja“ koja je otvorila ovo pozorište. Od 1987. do 1995. godine je bio stalni član ansambla Ateljea 212. Kada je dao otkaz, napravio je monodramu „Detinjarije“ i nekoliko meseci je napamet učio roman „Na Drini ćuprija“. U jednom periodu, izvođenje ovih dela je predstavljalo izvor njegovih prihoda, ali kasnije je prestao to da naplaćuje.

Tihomir Stanić
foto: Kurir televizija

Do sada je odigrao preko 90 uloga. Neke od najznačajnijih su u predstavama: „Henrik IV“, „Faust“, „Divlji med“, „Sveti Georgije“, „Čekajući Godoa“, „Kralj Lir“, „Ana Karenjina“, itd. Kao zamena je nastupio u predstavama „Leonardova večera“ i „Kokice“ i nije imao dovoljno vremena da nauči tekst. Pošto se zbog toga nervirao, dobio je srčano oboljenje miokardiopatiju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track