KAD STAVLJAM JAJA U SLANU VODU NI SA KIM NE PRIČAM Domaćica iz Nove Pazove otkrila kao joj ne pukne nijedno vaskršnje jaje
Domaćica Milica Živković iz Nove Pazove pokazala je gledaocima Kurir televizije kako da skuvaju najtvrđa jaja
Poslednja nedelja pre Vaskrsa posvećena je pripremama za najveći hrišćanski praznik, sprema se hrana i farbaju se uskršnja jaja. Jaja se, prema našim običajima, mogu farbati od Velikog četvrtka do Velike subote.
Običaj je da svaka kuća ima bar po jedno crveno jaje, koje se prvo farba i koje se ostavlja u kući do sledećeg Uskrsa.
Ekipa Kurir televizije odlučila je da poseti jedno domaćinstvo u Novoj Pazovi i sa iskusnom domaćicom Milicom Živković, ofarbaju uskršnja jaja i dobiju od nje nekoliko korisnih saveta.
- Naučila sam od moje svekrve, da dok stavljam jaja u hladnu vodu, u slanu vodu, da ni sa kim ne pričam, šta god da me neko pita ja mu neću odgovoriti. Dok ih ne stavim u vodu.
Milica je novinarki Bojani Vučićević objasnila i dalji tok kuvanja savršenih vaskršnjih jaja.
- Na tihoj vatri pustim da prokuvaju, i čim prokuvaju, smanjim temperaturu i oni se duže kuvaju, nekih desetak minuta duže, nego obično. Tada je jako mala verovatnoća da će jaje pući - rekla je domaćica Milica Živković iu Nove Pazove - objasnila je Milica Živković.
Kurir.rs
Bonus video:
SKANDAL! HRT POZVAO NA UBISTVO VUČIĆA! Traže obaranje predsedničkog aviona iznad Beograda, poslanici Evropskog parlamenta se SMEJU U STUDIJU