POSLEDNJI INTERVJU PATRIJARHA PAVLA JE NEŠTO ŠTO SVAKI VERNIK MORA DA ODSLUŠA NA VASKRS! Mnogo je poučnih stvari rekao (VIDEO)
Patrijarh Pavle, Foto: Printscreen

slava mu!

POSLEDNJI INTERVJU PATRIJARHA PAVLA JE NEŠTO ŠTO SVAKI VERNIK MORA DA ODSLUŠA NA VASKRS! Mnogo je poučnih stvari rekao (VIDEO)

Društvo -

Mnogo je mudrosti on rekao... a od nas ostaje da ga se sećamo, posebno za praznike ali i inače, i da na njegove mudre reči stalno mislimo

Patrijarh Pavle je još za života imao je status "živog sveca", a posle smrti njegov kult u pravoslavnom svetu je sve jači.

Njegove reči se sada često citiraju, a ljudi tek sada, kada je prošlo nekoliko godina od njegove smrti, shvataju njegov značaj onoga što je za života radio i pričao.

Od kako je patrijarh preminuo, njegove priče, citati i poslanice prepričavaju se naročito mlađim generacijama koje nisu imale priliku da ga upoznaju, a mogu da nauče dosta toga iz njegovih reči.

Iako nije voleo da daje intervjue, partijarh Pavle u jednom se dotakao mnogo tema i dao zanimljive odgovore na njih.

U poslednjem intervjuu koji je patrijarh Pavle dao za života, a koji je objavljen na Jutjubu govorio je o dobroti, Bogu, veri, lošim navikama kod ljudi, ali i najvećem našem blagu - deci...

Govorio je o odabiru puta, onom grešnom i onom pravom, i tome kako je sve stvar našeg izbora...

Mnogo je mudrosti on rekao... a od nas ostaje da ga se sećamo, posebno za praznike ali i inače, i da na njegove mudre reči stalno mislimo.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video:

01:59

KAO DA NIJE PROŠLO 12 GODINA: Patrijarh Pavle nije živeo za sebe, nego za svet ZATO ŽIVI VEČNOST!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track