Kako većina građana za Vaskrs ofarba gomilu jaja, nakon praznika mnogima ostane više komada jer ljudi ne mogu sve da pojedu. Stručnjaci upozoravaju da jaja mogu da se čuvaju u frižideru najviše sedam dana. Ipak, u danima posle Uskrsa građani se na mrežama pitaju šta ljudi rade sa tolikim jajima.

- Šta radite sa tolikim jajima posle Uskrsa? Sve pojedete? Ozbiljno pitam, mi pojedemo deset jaja mesečno u proseku, a ofarbala sam 20 - napisala je jedna korisnica ove mreže.

114389-uskrsnjajaja-ff.jpg
Foto: Shutterstock

Ljudi su u komentarima pisali recepte raznih jela i salata koje spremaju ovih dana kako bi utrošili sva kuvana jaja.

- Ja generalno često jedem jaja mada više volim pržena. Za nas troje keva ofarba 50 komada. Na kraju preostala jaja iseckam na kolutiće posolim dodam malo ulja i sirćeta i sve se pojede za čas.

Odlično je predjelo pomeša se pavlaka sa renom i u sve to stave jaja isečena na kolutove. Začinite solju, bibreom i peršunom - piše u jednom komentaru:

- Ja sam ove godine ofarbala 10, a prošle 5. I to nam je puno - navodi se u drugom.

Ipak ima i onih koji sve pojedu pa čak i desetak dnevno.

- Kod mene ofarbano 60, u sredu već nema nijedno. Posle Uskrsa trošimo mesečno desetak komada.

sm.jpg
Foto: Shutterstock

- Četvoro nas je trošimo oko 20 jaja nedeljno. Ofarbala sam 27 jaja. Sve će biti pojedeno do srede. Svima nam je omiljeni doručak puter, hleb i kuvabna jaja.

- Pravim salatu od kuvanih jaja, sečem na kolutove red jaja pa začini so biber sirće može i ulje pa sve tako dok se ne iskoriste jaja odlična salata. Ipak u jednom komentaru piše da neko jaja nosi i na groblje.

- Sveštenik mi je rekao da ponesem na groblje - navodi se u komentaru, dok je jedna građanka napisala:

- Nas je baka učuila da ovih dana nakon Uskrsa kad se vidimo sa nekim da mu ponesemo jaje pa da se taj ostatak obično razdeli prijateljima i komšijama, ali se isto toliko dobije i nazad.

Kurir.rs