Naser Orić i njegova banda koji su vršili stravične zločine uništavajući sve što je srpsko, ubijali su i svoje ljude zarad prevlasti, tako da bi on trebao da odgovara za genocid nad Srbima, ali i Bošnjacima.

Ovo je rekao predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica Branislav Kojić, prenose Novosti.

Uprkos brojnim dokazima koji svedoče o Orićevim zlodelima, za zločine počinjene nad Srbima Orić je nagrađen slobodom, naglašava Kojić.

- Međunarodni sud u Hagu ga je nagradio za ovo što je ubijao, kao i Sud BiH. Orić se nama u sudnici smejao u lice. Na žalost, bio sam svedok kada su ga i pojedini srpski advokati grlili i javljali mu se - ističe Kojić.

0405beta.jpg
Beta 
Naser Orićfoto: Beta

Dok god Tužilaštvo BiH ne prestane da negira činjenicu da je nad Srbima počinjen zločin i sankcioniše krivce, oni koji su palili sela i krvnički ubijali srpske civile, ostavljajući za sobom samo ruševine, bol i jad, hodaće kao slobodni ljudi.

- Ako se pravni sistem ne promeni, Orić nikada neće odgovarati za zločine koje je počinio. To što on danas hoda kao slobodan čovek je rezultat ovakvog sudstva u BiH i nerad institucija Republike Srpske - kazao je Kojić.

naser-oric.jpg
Printscreen/ Youtube 
Naser Orić tokom ratnih dana u BiHfoto: Printscreen/ Youtube

Podsetimo, 2017. godine Sud BiH oslobodio je komadanta jedinica tzv. Armije BiH Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

Orića i Muhića optuženica je teretila da su 1992. godine u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Printscreen/Kurir TV, Printscreen/Youtube ORIĆ UBIJAO I SVOJE ZARAD PREVLASTI: Ozloglašeni komandant muslimanskih snaga da odgovara za GENOCID NAD SRBIMA, ALI I BOŠNJACIMA

Pred Haškim sudom Orić je oslobođen od svih navoda koji su ga u optužnici teretili za zločine počinjene na području Srebrenice i okolnih sela u periodu decembar 1992. - mart 1993. godine.

(Kurir.rs/ Novosti)