MILAN JE HEROJ KRAGUJEVCA: Inspektora su poslali da zaustavi izgradnju rampe, a on je uradio OVO
Foto: Ucentar

veliko srce

MILAN JE HEROJ KRAGUJEVCA: Inspektora su poslali da zaustavi izgradnju rampe, a on je uradio OVO

Društvo -

Potresna priča o tome kako su se stanari zgrade u Lepeničkom bulevaru 21 u Kragujevcu poneli prema komšiji koji funkcioniše uz pomoć invalidskih kolica, obišla je Srbiju.

Kako navode mediji, mladić čija porodica živi 42 godine u ovoj zgradi, postao je invalid u 24. godini, a do tada je bio izuzetno aktivan čovek, dobar komšija i vrhunski sportista.

Majka mladića, Milena Živić, odlučila je da pomogne sinu i većinom je sama investirala u izgradnju rampe za invalide koja bi njenom sinu, ali i svakom drugom ko se nađe na toj adresi a u istom problemu, bila od neizmerne pomoći.

Iako svuda u svetu rampa za lica sa invaliditetom predstavlja neophodan deo svake zgrade, tog mišljenja nisu bili brojni stanari ove zgrade koji su svoju komšinicu Milenu Živić nebrojeno puta prijavili inspekcijama, pričinili joj brojne neprijatnosti, u napadima besa uništavali su i drugu imovinu zgrade…

Iako je izgradnju započela uz pomoć upravnice Violete Mišić i dela stanara, a veći deo novca sama obezbedila Milena nije mogla projekat da završi zbog napada stanara koji su je neprestano ometali anonimnim prijavama Građevinskoj i Komunalnoj inspekciji. Ni sama nije mogla da shvati kao ni upravnica ove zgrade da će neko sabotirati humanitarnu misiju i tražiti dodatnu dokumentaciju, projekte…

Kada je za ovo čuo komunalni inspektor Milan Mutavdžić odlučio je da ode na teren i vidi šta se dešava na ovoj lokaciji.

Kada je stigao, nije mogao da veruje da bilo ko može da sabotira ovako nešto.

Umesto da, kao što su to priželjkivali određeni stanari zgrade, spreči humanu nameru Milene Živić, Mutavdžić je uradio nešto zbog čega mu se divi čitava Šumadija, ali i Srbija.

On je, prema rečima upravnice zgrade, utešio mladog sugrađanina u kolicima, njegovu majku, ali i upravnicu.

Sledeće što je uradio pokazalo je na delu najtoplije i najdivnije ljudske osobine ali i neizmerno požrtvovanje i veliku humanost. Prema rečima upravnice Violete Mišić, on je poklonio određenu svotu novca iz ličnih sredstava i tako pomogao majci i porodici u nameri da rampa konačno bude izgrađena.

Majka je novac momentalno prosledila upravnici zgrade koja je novac uplatila na račun zgrade radi namirenja troškova izradnje rampe.

Uskoro bi bivši sportista, koji se uzgred nalazi i u radnom odnosu, trebalo da samostalno funkcioniše, te da bez pomoći majke i brata dođe do svog doma.

(Kurir.rs/Ucentar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track