Za Božić su na trpezi uvek obavezno posluženje česnica i pečenica. Ova dva simbola donose sreću i zaštitu za ukućane tokom praznika, a običaj pečenja praseta inače se kod nas vezuje za tursko doba.

Mnoga domaćinstva koja ne žele da kupe gotovo meso, već vole sami da peku prase za ovaj sveti dan, obično kupuju ili već zaklanu životinju, ili iz svog domaćinstva daju da im ga neko zakolje.

Tako oni koji uslužno kolju životinje sada imaju pune ruke posla. A nekima uopšte ne manjka smisla za marketing i razvijanje biznisa! Tako se na društvenim mrežama pojavila vizit karta jednog Slobodana koji rade klanje i obradu svih vrsti mesa.

Na vizitki piše da je ovaj biznis naslovio kao: "poslednji trzaj".

klanje-zivotinja.jpg
Printcsreen 

A u tekstu, osim toga čime se bavi, piše i sledeće:

- Da vam stoka ne oseća muke, tu je Sloba lake ruke!

Mnoge je ovo slatko nasmejalo.

- Ne znam zašto se smejem, ali ne mogu da prestanem...

- Meni je genijalno. Da mi trebaju ovakve usluge, zvao bih 'lake ruke'.

Kurir.rs

Bonus video

00:49
KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija