U SUBOTICI NAĐENO 96 IREGULARNIH MIGRANATA: Otkriveni na 4 lokacije, postupak protiv 5 bezbednosno interesantnih
Foto: MUP Srbije

U SUBOTICI NAĐENO 96 IREGULARNIH MIGRANATA: Otkriveni na 4 lokacije, postupak protiv 5 bezbednosno interesantnih

Društvo -

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije i lokalnom samoupravom u Subotici, danas je, na četiri lokacije pronašla 96 iregularnih migranata, od kojih je pet bezbednosno interesantnih lica, protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom.

Policija ih je pronašla u improvizovanim kampovima, na području šumskog pojasa uz granicu sa Mađarskom, a 91 migrant je autobusima prevezen u prihvatne centre, gde će im biti obezbeđen adekvatan smeštaj.

- Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnika Radne grupe formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova - saopšteno je iz Policijske uprave u Subotici.

Migranti
foto: MUP Srbije

Kako saznajemo, policija je među ovim migrantima preselila još jedan kamp migranata koji su boravili u subotičkoj šumi Tresetište, blizu granice kod Mađarske, a reč je o ilegalnom kampu migranata.

Policija je prema rečima meštana uklonila šatore u kojima su migranti boravili, a njih smestila u prihvatne centre. Najviše ih se kreće u pograničnom pojasu, a ne retko pokušavaju i merdevinama da pređu žičane ograde na granici, kako bi prešli u Mađarsku.

U severnobačkom okrugu policija gotovo svakodnevno pročešljava prostor gde se kreću migranti, i preduzima akcije njihovog premeštanja u prihvatne centre, radi bezbednosti građana na tim lokacijama.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track