"STRAŠNA SEĆANJA JOŠ DUGO NEĆE IZBLEDETI" Sablasna iskustva vatrogasaca koji su se vratili iz Turske: Vi ste videli samo 30 odsto!
Ispovest srpskih vatrogasaca koji su se vratili iz Turske, Foto: Kurir TV

zemljotresi u turskoj:

"STRAŠNA SEĆANJA JOŠ DUGO NEĆE IZBLEDETI" Sablasna iskustva vatrogasaca koji su se vratili iz Turske: Vi ste videli samo 30 odsto!

Društvo -

Medju srpskim spasiocima koji su koji su se vratili iz Turske su i pripadnici novosadskog Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina.

zemljotres, vatrogasci, spasioci
foto: Kurir tv

Kako kažu, sablasne slike ruševina turskog grada Antakija u oblasti Hataj, najgore pogođenom području, još dugo neće izbledeti.

Osmorica vatrogasaca, zajedno sa devetim članom, službenim psom Zigijem, tragali su za preživelima, a ovo je bila njihova priča u jutarnjem programu.

zemljotres, vatrogasci, spasioci
foto: Kurir tv

Iz Novog Sada je krenulo osam spasioca i službeni pas Zigi koji su pronašli devet tela i kako kažu nisu videli goru tragediju u životu.

Jedan od očevidaca i hrabrih vatrogasa koji su bili pristuni dešavanjima u Turskoj, podelio je sa gledaocima svoja ni malo prijatna iskustva.

- To što je bilo na televiziji nije ni 30 odsto koliko je bilo urušeno. Sve je bilo urušeno. Radili smo danonoćno, a kako su dani odmicali, radili smo samo danju. Nas je 45 otišlo iz Srbije, svi smo radili kao jedan - rekao je vatrogasac spasilac Boris Varadi

03:32

Ispovest srpskih vatrogasaca koji su se vratili iz Turske

Kako kaže bila su dva jača zemljotresa.

- Često se treslo tlo, a bila su dva jača zemljotresa. Jedan nas je probudio u kampu, ne mnogo daleko od nas. Drugi je bio, tokom dana, videli smo kako ceo stadion škripi, bandere su se pomerale po metar levo- desno i taj zemljotres uopšte nije bio jak! Mogu da zamislim kako je bilo ljudima, koji su doživeli prethodne zemljotrese! - podelio je Varadi.

Njegov kolega, takođe član tima, upoznao je ekipu Kurir TV sa poslednjim i možda krucijalnim i ravnopravnim članom tima, psom Zigijem.

zemljotres, vatrogasci, spasioci
foto: Kurir tv

- On je pokazivao lajanjem kada nađe živog čoveka. Pas se vraća njuška, gleda u mene, hteo bi da laje, ali ne zna šta je onjušio. Dole su isprepleteni mirisi živih, mrtvih tela... Neopisiv je osećaj kad se pomere sve stvari i kad se čuje ljudski glas unutra... Pas ostaje sa mnom kao ljubimac, radiće i dalje tako što će učiti mlađe pse, ali neće više raditi u ovoj meri - rekao je Mili Radivojević, vatrogasac i vodič psa Zigija.

Kurir.rs /Staša Keneški

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track