Branilac okrivljenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, Zora Dobričanin Nikodinović, rekla je ispred suda da ne postoji nijedan dokaz iz kog proizilazi da je Miroslav Kurak pucao u Ćuruviju, a da je Ratko Romić tada udario Branku Prpu u glavu.

Komentarišući odluke svedoka da ne svedoče ona je navela da ljudi koji su u zatvoru kad im se ponudi mogućnost izlaza budu spremni na svašta, a kada budu prevareni onda više nisu spremni ni na šta.

Povodom novina u slučaju ubistva novinara, gosti jutarnjeg programa na Kurir televiziji su Jelena Petković, Udruženje novinara Srbije i Veran Matić, Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara.

screenshot-8.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

S obzirom na to da je Prpa izjavila da je sigurna da Miroslav Kurak i Ratko Romić nisu ubice Ćuruvije i da je ta osoba sasvim drugačijeg opisa, Matić je pričao o tome da li u ovom slučaju ima prikrivene istine.

- Milorad Ulemek je rekao da ostaje pri onome šta je naveo u istrazi. U ovom procesu sada nije osporen niti jedan dokaz i nema nijednog novog. Za razliku od odbrane, smatram da je ova optužnica dokazana i očekujem da će doći do pravosnažne presude. Ne postoji ništa nerazjašnjeno, u svojoj žalbi je tužilac Mandić veoma dobro osporio svedočenje Branke Prpe. Osoba koja je dobila udarac u glavu i koja je pala u tamnom prolazu, ne bi trebalo da se razmatra kao mišljenje koje bi moglo da utiče u ovoj slučaju - započeo je Matić.

S obzirom na to da se ubistvo dogodilo 1999. godine, Petković se osvrnula na značaj i jedinstvenost ovog slučaja, ali i to da li očekuje da pravda bude zadovoljena.

Kurir televizija "DOBILA JE UDARAC U GLAVU, NJENA IZJAVA NIJE VALIDNA!" Nerazjašnjeno ubistvo 24 godine: To je tragedija demokratije, slobodne reči

- Ubistvo Slavka Ćuruvije je obeležilo jednu eru. Pre svega, to je tragedija jedne porodice, prijatelja, naše profesije, ali i celokupnog našeg društva. Ubistvo novinara je ubistvo demokratije, slobodne reči, a to utiče na celokupan osećaj bezbednosti u jednom društvu. Da bi nam društvo bilo zdravo, ovaj slučaj mora biti osuđen i mora se doneti osuđujuća presuda - rekla je Petković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs