Mnogi ljudi kao srpske specijalitete turistima i ljudima koji nisu probali, preporučuju kajmak, ćevape, sarme, ajvar, pečenje... Jedan od omiljenih jeste pljeskavica, koju svi vole i sa njom nema greške. U poslednje vreme postala je veoma popularna i živa pljeskavica koja je često na jelovniku u restoranima.

Začini se živo mleveno meso koje se stavlja na hleb i negde ga čak i zovu "srpski tatar biftek", što je u prevodu kao pašteta od živog mesa.

Jedan korisnik društvene mreže Tviter je okačio fotografiju svoje porcije ovog specijaliteta, a to je izazvalo pravu buru na mrežama.

- Mnogima nije bilo jasno kako neko može da jede živo meso i kako se ne plaši trovanja- piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Trihinela se smeši, odvratno! Ne jede se mleveno meso živo, nije to biftek.

Takođe, u komentarima je bilo i pozitivnih i negativnih reakcija.

- Ne znam koliko dana bih morao da budem izgladnjivan da bih pristao da jedem živo mleveno meso. Što ne vidiš da ti to isprže - glasili su neki od komentara.

Kurir.rs/ Mondo