MARATON JE VIŠE OD TAKMIČENJA, SPORT JE I BORBA ZA DUG ŽIVOT: Roditelji dece s dijabetesom sada IMAJU NJIH, SPREMNE DA SE BORE!
Foto: privatna arhiva

na manifestaciji

MARATON JE VIŠE OD TAKMIČENJA, SPORT JE I BORBA ZA DUG ŽIVOT: Roditelji dece s dijabetesom sada IMAJU NJIH, SPREMNE DA SE BORE!

Društvo -

Beogradski maraton, 36. po redu još jednom je pokazao da sport povezuje ljude sa svih strana sveta, ali i da je ova manofestacija više od takmičenja, da je sport način života i borba s bolešću. Upravo to su Beograđanima, ali i gostima iz celog sveta danas pokazali mališani i mladi koji se bore s dijabetesom, kao i njihovi roditelji.

Alarm, Miroslav Stevi'
foto: privatna arhiva

Udruženje roditelja dece i mladih obolelih od dijabetesa Srbije "Alarm", koje je nastalo kako bi pomoglo u ostvarenju zakonskih prava na zaštitu i edukaciju, kao i socijalizaciju dece obolele od dijabetesa, pokazalo je na Beogradskom maratonu da je sport način života i značajna stavka u borbi s dijabetesom.

- Okupili smo se danas na ovoj velikoj sportskoj manifestaciji u želji da nas na Beogradskom maratonu ljudi prvenstveno upoznaju kao udruženje i da kroz razgovor s nama - roditeljima, mladima i decom utičemo na njih da shvate koliko je bavljenje sportom, kao i trčanjem bitno za njihov dug i kvalitetan život - kaže Miroslav Stević, predsednik Udruženja roditelja dece i mladih obolelih od dijabetesa Srbije "Alarm".

1 / 3 Foto: privatna arhiva

Stević dodaje da je ovo njihovo prvo javno pojavljivanjeĐ'e8nakon nedavnog osnivanja udruženja.

- Idemo korak po korak. Verujem da nas u budućnosti čeka još ovakvih manifestacija. Bitno je da roditelji dece obolele od dijabetesa znaju da sada iza sebe imaju udruženje koje je spremno da se bori za svoju decu - naglašava Stević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track