"CENA SAHRANE JE 95.000 DINARA, A PREVARANTI UZIMAJU MINIMUM 60.000 VIŠE" Đukić skreće pažnju: Nemaju hladnjače ni zaposlene!
Foto: Kurir Televizija, Damir Dervišagić, RINA

KURIR TV

"CENA SAHRANE JE 95.000 DINARA, A PREVARANTI UZIMAJU MINIMUM 60.000 VIŠE" Đukić skreće pažnju: Nemaju hladnjače ni zaposlene!

Društvo -

U trenutku najvećeg bola i tuge, kada sugrađani ostanu bez svojih najmilijih, na njihova vrata i pre mrtvozornika kucaju sumnjivi ljudi koji počinju da nude "pomoć" predstavljajući se kao radnici "Pogrebnih usluga".

Bez mogućnosti da u tom trenutku rasuđuju, ožalošćeni prihvataju ponudu koja je i do 100.000 dinara skuplja od realne cene.

Pogrebne Usluge
foto: Shutterstock

Povodom ove, ali i drugih prevara koje čine pojedini privatni pogrebnici i druga sumnjiva preduzeća gost "Pulsa Srbije" je direktor JKP preduzeća "Pogrebne usluge" Vladan Đukić.

- Nisu sve privatne usluge prevaranti, već postoje privatna preduzeća koja ispunjavaju sve uslove za licencu i rade veoma korektno sa cenama. Međutim, dobar deo privatnih preduzeća i pojedinaca ne ispunjavaju osnovne uslove, nemaju hladnjače, dovljan broj zaposlenih, a kada oni dođu do građanina koji odmah prihvati usluge, u startu su oštećeni od 60.000 dinara pa naviše. Ustvari, platiće skuplje sam čin sahrane - započeo je Đukić.

Potom je rekao da preverantima samo u cilju da zarade što veći profit:

01:02

CENA SAHRANE JE 95.000 DINARA, A PREVARANTI UZIMAJU MINIMUM 60.000 VIŠE Đukić skreće pažnju: Nemaju hladnjače ni zaposlene!

- Postoje pojedinci koji se predstavljaju kao zaposleni u JKP preduzeću i obmanjuju građane. Naprimer, cena sahrane bez prateće opreme je 95.000 dinara, a oni se ugrade na tu cenu 30 odsto i još na opremu 30 odsto i cena bude veća za 60.000 minimum. Tim prevarantima nije cilj da pomognu unesrećenoj porodici, već da ostvare što veći profit.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:27

Kombi Pogrebne usluge došao po ostatke tela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track