"DOŠLI SMO U PANČEVO I REKLI - MI BISMO FILMSKI GRAD KOD VAS" Ana Brnabić podržala projekat: Ovime ste pomogli i državi! (VIDEO)
Foto: Damir Dervišagić

firefly

"DOŠLI SMO U PANČEVO I REKLI - MI BISMO FILMSKI GRAD KOD VAS" Ana Brnabić podržala projekat: Ovime ste pomogli i državi! (VIDEO)

Društvo -

Vodeća i višestruko-nagrađivana produkcijska kuća Firefly, koja posluje u sastavu kompanije WMG, objavila je da kompleks najsavremenijih filmskih studija “Firefly Studios” počinje s radom.

1 / 32 Foto: Damir Dervišagić

Otvaranje Firefly studija predstavlja iskorak na internacionalnu scenu, ne samo za kompaniju WMG i Firefly, već i za čitavu filmsku industriju u Srbiji i regionu. Igor Žeželj, osnivač i predsednik uprave kompanije WMG u čijem sastavu posluje Firefly, s ponosom ističe da je otvaranjem Firefly studija kompanija korak bliže ostvarenju vizije o liderskoj poziciji u regionu u svim segmentima u kojima posluje.

Firefly
foto: Promo

Igor Žeželj, osnivač i predsednik uprave kompanije WMG, rekao je sledeće:

00:30

Igor Žeželj, osnivač i predsednik uprave kompanije WMG, rekao je ovo na otvaranju Firefly Studios

- Nadamo se da će pored pozitivnog uticaja na naše poslovanje, "Firefly Studios" imati i višestruki značaj i za našu zemlju. Mimo toga što otvara prostor za privlačenje novih investicija i dodatni razvoj filmsih radnika, doprineće da Srbija povede čitav region u pravcu uspostavljanja nezaobilazne destinacija za svetsku filmsku industriju - rekao je Igor Žeželj.

Takođe je i Ivana Miković, koosnivač i direktor Firefly produkcije na samom otvaranju rekla:

00:20

Ivana Miković, koosnivač i direktor Firefly produkcije

- Ovu priču su napravili ljudi. Ti ljudi su, desetak njih, koji su sa mnom od samog početka, napustivši svoja radna mesta, ušli u avanturu. Zajedno sa partnerima smo imali akciju, došli u Pančevo i pitali ih 'mi bismo filmski grad kod vas".

Ana Brnabić, predsednica Vlade je takođe podržala celu ideju:

00:56

Ana Brnabić, predsednica Vlade je takođe podržala celu ideju

- Firefly Studios je infrastruktura koja nam je nedostajala. Tu je uvek sinergija onoga što država prepoznaje i radi i onoga što radi privatni sektor i investicije u privredi. Večeras je važan dan za tu sinergiju, zahvalna sam svima koji stoje iza ovog, zaista ambicioznog, projekta. Zato što ste pomogli i nama kao državi da dovodimo još više produkcija, investitora i da promovišemo Srbiju na još bolji način u jednom sektoru, jedne industrije, u kojoj mi istorijski imamo jako veliki uspeh, a samim tim i znanje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Kurir.rs

Bonus video:

02:39

FILM NIJE SAMO O VOJNOJ OPERACIJI VEĆ I O JEDNOM VAŽNOM RASKOLU Bajić: Film ne ide uz dlaku većini, normalno je da bude kritikovan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track