Poslužen na srebrnom poslužavniku, sa srebrnim nožem, zlatnim listovima i belim tartufima, još je skuplji, pa celu tacnu ovog specijaliteta možete priuštiti sebi po ceni od 3. 200 dolara

Sir je dobio ime Pule (Ždrebe), a pravi se od mleka srpskih magaraca i košta 1. 270 dolara.

Poslužen na srebrnom poslužavniku, sa srebrnim nožem, zlatnim listovima i belim tartufima, još je skuplji, pa celu tacnu ovog specijaliteta možete priuštiti sebi po ceni od 3. 200 dolara.

Ono što ga čini retkim jeste podatak da je potrebno 25 litara mleka za samo jedan kilogram ovog sira. Tu količinu jedna magarica može da “proizvede” za dve godine.

Sir-ekskluzivac proizvodi se isključivo po porudžbini.

Na Balkanu magarice se muzu jedino u “Zasavici”. U ovdašnjim štalama 80 magarica podvrgavaju se muži tri puta dnevno i to ručno, jer za tako mala vrimena još nije osmišljena muzilica.