PRIORITET JE BOLJI ŽIVOT KORISNIKA: Država u GC Mataruška banja uložio više od 30 miliona dinara
Foto: Kurir

pomoć najstarijima

PRIORITET JE BOLJI ŽIVOT KORISNIKA: Država u GC Mataruška banja uložio više od 30 miliona dinara

Društvo -

Gerontološki centar Mataruška Banja dobio je ove godine pomoć Ministarstva za rad u iznosu većem od 30 miliona dinara. Nastavićemo da ulažemo u ustanove socijalne zaštite i u narednom periodu, rekla je v.d.pomoćnika ministra dr Marina Vidojević prilikom posete ovoj socijalnoj ustanovi, koja zbrinjava starije korisnike već tri decenije.

- Neprestano radimo na obezbeđivanju što boljih uslova za život korisnika gerontoloških centara - navela je Vidojević.

Marina Vidojević
foto: Kurir

Ustanova čiji je kapacitet 252 korisnika, hotelskog je tipa, ima pet nezavisnih stambenih celina, na tri etaže, poslovno-tehnički deo i zajednički prostor.

- Dijalog između Ministarstva, zaposlenih i korisnika u sistemu socijalne zaštite izuzetno je važan radi ostvarivanja poslovnih uspeha na zadovoljstvo svih strana. Briga o najstarijim građanima je među prioritetima mog rada, u neposrednom kontaktu sa njima osluškujem potrebe kako bih videla na koji način Ministarstvo može da im pomogne još više - istakla je ona.

Кako je navela zadovoljna je radom ove ustanove a u obilaske gerontoloških centara nastaviće da ide i u narednom periodu.

- Mi smo jedan tim i svi imamo isti cilj, da učinimo život korisnika što lakšim i boljim, zato ćemo raditi na afirmaciji ii ostavrivanju još boljeg ambijenta u sistemu socjalne zaštite - zaključila je ona.

kurir.rs

Bonus video:

05:05

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja