Marija (29) iz Novog Sada slavili Svetog Jovana sa svojom porodicom i odlučila je da napravi jedan "fazon" na slavskom stolu. Svi su se oduševili njenom idejom sa ubrusom.

Marija L. je na Fejsbuku podelila iskustvo sa slave, koju je obeležila u krugu porodice.

Jedna Novosađanka koja se predstavila kao Marija L. je u grupi na Fejsbuku napisala da je ove godine napravila mali presedan na svojoj slavskoj trpezi, a da su gosti to pozdravili sa oduševljenjem.

" Svake godine slavim Svetog Jovana u krugu familije, bude nas desetak, pa tako spremimo gomilu hrane. Naravno, tu su razne đakonije, iće i piće, ali sam ove godine dodala jedan detalj koji će uz žito, vino i slavski kolač biti neizostavan", napisala je ona.

Kako je rekla, od sada će na njenom stolu uvek biti ubrus od 100 odsto celuloze!

"Prvo su me roditelji zamolili da donesem salvetu da njom oblože korpu za hleb i izlomljeni slavski kolač. Pošto znam da oni kupuju te papirne proizvode bilo gde, ja sam ponela ubrus od 100 odsto celuloze, koji sme da bude u kontaktu sa hranom. Kupila sam im onaj nebeljeni Perfeksov ubrus koji ima prelepu očuvanu prirodnu boju. Znam da Perfeks ima sve sertifikate za svoje proizvode da smeju biti u dodiru sa hranom, pa sam zato odabrala tog proizvođača. Nakon toga, tražila je mama i salvete. Ja sam umesto nekih njenih crvenih, koje ostavljaju boju i raspadaju se u ruci, stavila listove Perfeksovog nebeljenog ubrusa, lepo ih presavila, a izgledalo je prelepo! Imali smo utisak da je dašak prirode došao za našu trpezu", dodala je.

Kako je napisala, svi u familiji su se oduševili i pitali su odakle joj tako dobre salvete.

"Nisu verovali da u Srbiji postoje tako dobri ubrusi koji su i hit na evropskom tržištu. Nisu mogli da veruju ni u ogromnu razliku u mekoći između tog ubrusa i običnih salveta koje moji roditelji inače koriste, a koje se prave ko zna gde i ko zna od čega!, bila je iskrena.

Naposletku su, kako je navela, njeni roditelji ubrus koristili za sve u kuhinji, pa su tako ubrzali spremanje posle odlaska gostiju, a nije im ostala nijedna prljava krpa.

Promo