U želji da nešto kupe što jeftinije mnogi preko onlajn stranica poručuju odeću, patike, nameštaj, pa i tehniku, a vrlo često im stigne nešto što nije ni nalik onome što su poručili!

Ljudima su tako stizale cigle umesto telefona, pa i keks, cepanice su dobijali umesto računara, bilo je onih koji su dobili iznošene jakne za dva broja veće... I pored svega toga, ljudi masovno naručuju stvari preko društvenih mreža i raznih stranica.

Tako je i sve više naloga na mrežama gde se jedno prodaje, a drugo stiže na kućnu adresu.

img-3007.jpg
Printscreen Instagram moj_beo_grad 
foto: Printscreen Instagram moj_beo_grad

To se nedavno desilo i jednom Beograđaninu koji je naručio patike sa jedne stranice na Instagramu.

- Prevaranti, šalju pogrešne stvari, a naplaćuju po 200 evra. Patike koje su poslali su plastične, ni nalik onima koje su mi slikali pre slanja! Kad sam im se javio i zamolio da mi vrate novac, više nisu odgovarali na poruke - napisao je jedan Beograđanin.

Njegova poruka objavljena je na storiju Instagram stranice "Moj_beo_grad_".

Iz udruženja za zaštitu potrošača savetuju da prevareni kupci mogu da se pozovu na Zakon o zaštiti potrošača samo ako je trgovac registrovan, a ako nije, onda im ostaje samo da se obrate udruženjima za zaštitu potrošača ili u krajnjem slučaju policiji.

Bonus video:

Kurir televizija TEZGU NA PIJACI PREBACIO NA FEJSBUK! Subotičanin NE ZNA šta će od POSLA - Dobija i po 1.000 NARUDŽBINA dnevno (KURIR TELEVIZIJA)