MINISTAR VESIĆ ZA KURIR O SVOM PRVOM POSLU: Čistili smo podrum, a onda smo otrčali do robne kuće i kupili ploče!
Foto: Nenad Kostić

imao 10 godina kada je zaradio prvi dinar

MINISTAR VESIĆ ZA KURIR O SVOM PRVOM POSLU: Čistili smo podrum, a onda smo otrčali do robne kuće i kupili ploče!

Društvo -

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prvi dinar zaradio je još kao dečak od 10 godina, kada mu je otac platio čišćenje podruma od starih stvari.

On se za Kurir, povodom 1. maja prisetio svog detinjstva i otkrio na šta je potrošio svoju prvu zaradu.

- Bilo je to 1979. godine, bio sam treći razred osnovne škole kada je moj otac Milovan ponudio meni i mom drugu Kužu da očistimo podrum od starih stvari. Za to smo od Milovana dobili prvu platu. Čim smo dobili pare, Kužo i ja smo otrčali u Robnu kuću Beograd na poslednji sprat gde su se prodavale ploče i kasete. Ja sam kupio ploču grupe Srebrna krila koja se zvala "Srebrna krila". Kužo je kupio album Novih fosila "Da te ne volim" - započinje za Kurir priču Vesić.

U višim razredima osnovne škole sa drugarima je osnovao pozorišnu trupu "Skakavac" sa kojom su priređivali predstave kako bi zaradili pare za ekskurziju.

- Neko pametan u državi se tada setio da, zbog štednje, zabrani da roditelji plaćaju deci ekskurziju, pa smo organizovali pozorišnu predstavu na kojoj je cena karte bila jednaka ceni odlaska na ekskurziju!

Već u srednjoj školi ministar je počeo da radi i zarađuje kao novinar u "Ibarskim novostima" i Radio Kraljevu.

- A na početku studija prodavao sam kao ulični prodavac prvi opozicioni list Demokratija u Knez Mihajlovoj ulici. Sredinom devedesetih godina napravio sam prvu kompaniju koja je u Crnoj Gori na njihovoj televiziji radila telešop - ispričao je Vesić.

Goran Vesić, Galerija Matice srpske
foto: Foto: Predrag Mitić

Ministar Goran Vesić rođen je 1969. godine u Kruševcu, a odrastao u Mariboru, u Sloveniji, i Kraljevu. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Kraljevu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Bio je stažista Evropske fondacije Robert Šuman u Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu 1999. godine.

Vesić je poznat po tome što je vredan i rano ustaje, a i rano jutros je, pre odlaska u Skupštinu Srbije, popio kafu u svom omiljenom lokalu što je podelio i na društvenim mrežama.

Goran Vesić
foto: Printskrin/Instagram

- Jutarnja kafa u praznoj Njegoševoj ulici pre odlaska u Narodnu skupštinu, u kojoj će narodni poslanici u drugom danu raspravljati o izboru Vlade Republike Srbije - napisao je Vesić u opisu fotografije i dodao:

- Ukoliko Vlada mandatara Vučevića dobije poverenje narodnih poslanika svoj posao nastavljam tamo gde sam stao. A mnogo toga je započeto. Ponosan sam na ukazano poverenje i spreman da sprovedem sve reforme u sektoru za koji sam nadležan. Odmah, bez kalkulisanja, u interesu zemlje... I to će biti tako...

Bonus video:

04:20

VAŽNO JE DA KAO DRŽAVA IMAMO JASAN CILJ! Ministar Goran Vesić za Kurir o skoku Srbiju u budućnost: To nisu planovi ZA RASPRAVU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track