RADILA SAM KAO SEOSKA DOKTORKA I UŽIVALA U TOME: Slavica Đukić Dejanović za Kurir o svom prvom poslu! Ovo nismo znali o njoj!
Foto: Kurir Televizija

lepa sećanja

RADILA SAM KAO SEOSKA DOKTORKA I UŽIVALA U TOME: Slavica Đukić Dejanović za Kurir o svom prvom poslu! Ovo nismo znali o njoj!

Društvo -

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović svoju karijeru u zdravstvu započela je kao doktorka u ambulanti u mestu Lužnice kod Kragujevca. Ona se za Kurir povodom prvog maja prisetila kako je izgledao rad u seoskoj ambulanti i šta je sebi kupila od prve plate.

- Sa 22 godine sam diplomirala na Medicinskom fakultetu i moj prvi posao je bio posao seoske doktorke. To je bilo u selu Lužnice, dvadesetak kilometara od Kragujevca. Nakon fakulteta imala sam izbor da li da malo sačekam i nađem posao lekara u Kragujevcu ili da odmah počnem da radim u selu, i izabrala sam da - počnem da radim u selu - priseća se ministarka.

Slavica Đukić-Dejanović
foto: Zorana Jevtić

Od prve plate ministarka je kupila novu medicinsku opremu koja joj je trebala za posao.

- Od prve plate sam kupila nov stetoskop, nov mantil i sve ostalo što mi je bilo potrebno za posao.

Nikada se, kako kaže, nije pokajala što je počela da radi u seoskoj ambulanti umesto u gradu. Naprotiv. Sećanja na taj period su joj i dan danas jako draga.

- Imam jako lepa sećanja zbog toga što sam sa najvećom ljubavlju krenula da radim posao seoske doktorke - kaže ona i dodaje da je na toj poziciji radila nekoliko meseci nakon čega je prešla da radi kao doktorka opšte prakse u hitnoj službi u Kragujevcu.

Bonus video:

07:36

VELIKI BROJ ŠKOLA JE PODRŽAO PREPORUKU! Slavica Đukić Dejanović o sugestiji Ministarstva prosvete: Preporuka nije obavezujuća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track