Danas je Veliki Petak. Ovaj veliki hrišćanski praznik Srbija je dočekala sa tugom,jer je na današnji dan pre godinu dana u OŠ Vladilsav Ribnikar 13-godišnji učenik izvršio masovno ubistvo: ubio je devet učenika i školskog čuvara.

Samo dan kasnije, Srbiju je potresla još jedna tragedija. Tog 4. maja, 20-godišnji mladić Uroš Blažić nasumično je pucao na ljude u selima Dubona i Malo Orašje. U krvavom piru stradalo je devetoro ljudi, dok ih je 12 ranjeno. Od tada se u selima pored Mladenovca i Smedereva, promenilo sve.

Na godišnicu strašnih zločina novinarka Kurira Matea Trifunović nalazi se ispred škole Vladislav Ribnikar dok se Ksenija Stojiljković nalazi u Duboni.

sequence-01.00-17-03-07.still002.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

U Ribnikaru se oćekuje poseban program za žrtve masakra 3. maja prošle godine.

- Ono što smo saznali jeste da će tokom celog dana biti priređen program uoči ove godišnjice pod simboličnim nazivom "Buđenje" koji negde za cilj ima da podigne solidarnost i empatiju kod samih građana. Program i dalje nije počeo, na šta verovatno utiču i vremenski uslovi, ali ono što smo uspeli da vidimo jeste da je u toku pristizanje građana koji polažu vence ovde ispred osnovne škole Vladislav Ribnikar. Ono što smo takođe videli jeste da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao i takođe položio venac pre nekih desetak minuta na ovom mestu.

A u Duboni se kako izveštava Ksenija Stojiljković "čuje" neobična i glasna tišina:

sequence-01.00-18-29-17.still003.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Mi smo ovde zatekli jednu tišinu. I to jednu neobičnu, bolnu i glasnu tišinu, ja bih rekla. Ovde je pre godinu dana počinjen masakar kao što smo već naveli. Ono što se ovde oseti negde jeste da ovo selo više nikada neće biti isto i da će nad njim nastaviti da bdi tragedija u kojoj je stradalo devetoro ljudi, a ranjeno dvanaest. Mi se nalazimo baš ovde ispred dvorišta Ono što bih ja htela da napomenem jeste da će sutra, četvrtog maja, u Malom Orašiju biti održan humanitarni turnir koji će početi u pola jedan i u kom će učestvovati dvanest timova. Revijalnu utakmicu će odigrati omladinske reprezentacije Crvene zvezde i Partizana. Sav prihod će biti upućen u humanitarne svrhe i porodicama onih koji su ranjeni u ovom masakru. Takođe u revijalnom delu nešto ranije biće prikazani film u trajanju 35 minuta koji će biti posvećen ovoj tragediji.

Kurir teleivizija KURIR ISPRED RIBNIKARA I U DUBONI: Ljudi polažu vence pred školom, uskoro počinje specijalan program, u selu GLASNA I BOLNA TIŠINA

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

Kurir televizija "MISLILA SAM DA TREBA DA ZABORAVIMO RIBNIKAR, ALI MI JE ĆERKA OTVORILA OČI!" Zirojević: Njene reči su me ostavile bez teksta