MOMIROVIĆ: Srbija uputila humanitarnu pomoć stanovnicima Gaze! Obaveza našeg naroda je da pokažemo solidarnost i pažnju (FOTO)
Foto: MUST/Đ.K.

MOMIROVIĆ: Srbija uputila humanitarnu pomoć stanovnicima Gaze! Obaveza našeg naroda je da pokažemo solidarnost i pažnju (FOTO)

Društvo -

Vlada Republike Srbije u znak solidarnosti i podrške palestinskom narodu, uputila je humanitarnu pomoć, tačnije 900 tona pomoći koja se sastoji od hrane, medicinske opreme, šatora za smeštaj raseljenog stanovništva kao i značajne količine vode koje su presudne za opstanak u trenutnim uslovima, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je sa Aerodroma Nikola Tesla ispratio avion koji će dostaviti humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu usled kritične situacije u Pojasu Gaze.

Tomislav Momirović
foto: MUST/Đ.K.

"Juče je otišao prvi avion sa 52 tone pomoći, danas ide drugi, a ostala pomoć biće transportovana brodskim putem. Humanitarna pomoć biće distribuirana uz pomoć Ministarstva spoljnih poslova i Crvenog polumeseca Egipta", rekao je ministar Momirović.

"Obaveza Vlade Republike Srbije, obaveza Republike Srbije, obaveza našeg naroda je da pokažemo solidarnost i pažnju, da kada vidimo da je u određenom delu sveta, konkretno u Pojasu Gaze ovako loša humanitarna situacija, da se solidarišemo i ja mislim da je ovaj naš gest više nego konkretna pomoć koja će značiti tim ljudima", istakao je ministar Momirović.

Tomislav Momirović
foto: MUST/Đ.K.

"Zahvaljujem se svim ljudima koji su učestvovali u distribuiranju i organizaciji ove pomoći, kako bi stigla do onih kojima je ovom momentu najpotrebnija. Pratićemo dalje situaciju i ukoliko bude bilo neophodno izaćićemo sa dodatnom pomoći",zaključio je ministar Momirović.

Bonus video:

01:23

Tomislav Momirović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track