ERA NAPRETKA VRNJAČKE BANJE: Turistički biser očekuje rekordan broj gostiju iz sveta!
Foto: 321 Srbija

ERA NAPRETKA VRNJAČKE BANJE: Turistički biser očekuje rekordan broj gostiju iz sveta!

Društvo -

Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja "3,2,1 Srbija", projekta od nacionalnog značaja na godišnjoj "321 Srbija" manifestaciji održanoj u aprilu, u kategoriji "doprinos razvoju banjskog turizma u Srbiji", dodeljeno je predsedniku opštine Vrnjačka Banja Bobanu Đuroviću.

Banjski ambasador bez premca, Đurović je dao nemerljiv doprinos preporodu ovog banjskog bisera, koji, ne bez razloga, nosi epitet kraljice banja.

Jedan od najznačajnijih projekata koji se realizuje uz podršku države i porodice Đoković je izgradnja gondole, koja će omogućiti posetiocima da uživaju u novim turističkim atrakcijama na planini Goč. Očekuje se da će ova investicija dodatno obogatiti turističku ponudu Banje, privlačeći goste iz različitih delova sveta.

Letnji amfiteatar Danilo Bata Stojković sa 1.700 mesta i spomen sobom slavnog glumca, takođe je jedna od atrakcija na čijoj promociji radi upravo Đurović sa svojim timom.

Očekuje se i otvaranje banjskog tunela koji će biti jedna od novih turističkih atrakcija.

Osim toga, Banja će pred novootvorenog hotela "Kocka" biti bogatija za tri nova hotela visoke kategorije "Splendor", "Merkur Palas" i "Zepterme", koji uvode nove sadržaje i luksuz kakav se može naći samo u najekskluzivnijim turističkim destinacijama. Početak izgradnje još dva nova hotela sa pet zvezdica, takođe, će podići kvalitet turističke ponude.

Banja je sve češće izbor visokoplatežnih gostiju, ali i domaćin brojnih poslovnih susreta. Izgradnja Moravskog koridora i aerodroma Morava u Lađevcima otvaraju nove mogućnosti za povećanje broja dolazaka stranih gostiju.

Osim toga, kontinuirano se ulaže u infrastrukturu, puteve, fontane, parkove i druge javne površine. Parkovi, lavirinti, vodopadi i sportski tereni izgrađeni su po najvišim standardima, čineći boravak u Banji nezaboravnim iskustvom.

Vrnjačka Banja, sa svojom dugom istorijom lečilišta i tradicijom koja datira još iz perioda cara Konstantina, slavi 1.700 godina od početka korišćenja lekovitih banjskih voda. Ponudu upotpunjuju i ZOO vrt, Japanski vrt, Lavirint park, adrenalin park, sportske hale, tereni izgrađeni po FIFA standardima, Park skulptura, vodopad koji je savršeno uklopljen u prirodni ambijent Crkvenog brda, a iznad svega 60 ha uređenih parkovskih površina u srcu Banje.

Đurović se, na svečanosti dodele nagrada, održanoj 17. aprila u Beogradu, zahvalio Udruženju "3,2,1 Srbija" na priznanju, ali je istakao da je ono posvećeno celoj zajednici Vrnjačke Banje, koja je zajedničkim snagama doprinela razvoju turizma i unapređenju kvaliteta života svih stanovnika.

I ove je godine višečlani stručni žiri imao izuzetno težak zadatak, s obzirom na to da su nominovani u kategoriji doprinos razvoju banjskog turizma u Srbiji bili i Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niš, kao i Vojimir Čarapić, predsednik opštine Kuršumlija, koji su uradili i rade izvrsne stvari i realizuju brojne značajne projekte u lokalnim zajednicama iz kojih dolaze.

Kurir/321 Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track