"NEMOGUĆE JE IZBEĆI UNOS TOKSINA U ORGANIZAM, ALI GA MOŽEMO SMANJITI!" Onkolog upozorava: Obavezno izbegavajte ovu vrstu hrane
Foto: Shutterstock, Kurir

kurir televizija

"NEMOGUĆE JE IZBEĆI UNOS TOKSINA U ORGANIZAM, ALI GA MOŽEMO SMANJITI!" Onkolog upozorava: Obavezno izbegavajte ovu vrstu hrane

Društvo -

Toksini su štetne supstance koje mogu dospeti u naše telo kroz hranu, vodu, vazduh ili kontakt sa zagađenim površinama. Ovi otrovi mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući oštećenje organa, oslabljeni imuni sistem i razne bolesti.

Kako bismo bolje razumeli koliko su toksini opasni i da li možemo izbeći njihov unos, razgovarali smo sa prof. dr Vladimirom Kovčinom, internistom i onkologom.

01:41

NEMOGUĆE JE IZBEĆI UNOS TOKSINA U ORGANIZAM, ALI GA MOŽEMO SMANJITI! Onkolog tvrdi: Obavezno izbegavajte ovu vrstu hrane

- Nažalost mislim da je nemoguće potpuno izbeći unos toksina u organizam, ali je moguće smanjiti količinu koju ćemo uneti kada znamo poreklo proizvoda i u krajnjoj liniji deklaraciju šta je sve tu korišćeno za taj proizvod, odnosno na koji način je on došao sve do nas. Da li je to samo tokom pripreme, gajenja, rasta, ili još dodatak prilikom konzerviranja hrane. U svakom slučaju, mnogo bolje je koristiti svežu hranu, ne konzerviranu. Time eliminišemo bar one štetne materije koje se koriste za konzervaciju i dugo održavanje hrane. Ali kada pričamo o svežoj hrani, sveže meso i recimo sveže povrće i voće, jako teško da možemo da izbegnemo svu onu hemiju koja je dodata da bismo uopšte dobili takav proizvod. Da on ne bi propao zbog različitih bolesti koje pogađaju biljke i u krajnjoj liniji i životinje u toku gajenja - rekao je Kovčin.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:59

NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track