U Dubrovniku ove sezone su cene u restoranima nešto više u odnosu na prethodnu te se porcija ćevapa može naći za14 evra, specijaliteti sa roštilja za 19, lignje 30 evra, pica do 15 evra, dok je mnoge naše građane šokirala cena popare koja u pojedinim ugostiteljskim objektima iznosi čak 17 evra!

Korisnica društvene mreže X objavila je fotografije jelovnika iz nekoliko dubrovačkih restorana, a ispod objave su se nizali komentari naših građana.

Sudeći po reakcijama mnogi smatraju da su cene visoke, dok ima i onih koji su naglasili da su iznosi slični kao u prestoničkim restoranima.

shutterstock-404538085.jpg
Shutterstock 

- Dubrovacke cene jelovnika ko voli - napisala je ona u objavi:

CENOVNIK

  • sezonska salata 5
  • supa 6
  • salata sa piletinom 13
  • ćevapi 14
  • piletina 15
  • miks sa roštilja 19
  • sardina 13
  • popara 17
  • lignje 30
  • doručak 10-11
  • pica od 11 do 15
  • kokteli 13,5
  • dezerti 6-7
  • Iznosi su u evrima

- Može da se super jede u Dubrovniku, jeftinije nego u Beogradu. U odnosu na parking, klopa nije skupa. 12 evra/h - piše u jednom komentaru, dok u drugom stoji:

- Nikome nije stavljena puška u čelo da mora ići i jesti. Hoćeš? nećeš? Imaš dućan pa jadi sendvič.

Neki korisnici su se pitali i kolike su onda cene na Hvaru ako su u Dubrovniku ovolike.

- Lignje 30 evra, usred Soluna porcija 17. Čoveče - napisao je jedan korisnik:

- Pica od 14 evra je 30 odsto skuplja nego u Beogradu - piše u komentaru, dok odmah u narednom stoji:

- Bila proŝle nedelje, za većinu jestivih stvari cene su slične Beogradu.

Bonus video:

07:29
ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE Izvor: Kurir TV