BASKINI SE PREDSTAVILI BEOGRADU: Jedinstveni klub u Srbiji pokazao koliko je važan ovaj sport
Foto: Privatna arhiva

inkluzivni basket

BASKINI SE PREDSTAVILI BEOGRADU: Jedinstveni klub u Srbiji pokazao koliko je važan ovaj sport

Društvo -

Baskin iz Šapca, sjajna ekipa koja predstavlja inkluzivni basket prikazali su se i Beograđanima u okviru manifestacije "Drugačiji", koju je organizovao Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na Adi ciganliji, sjajni baskini pokazali su šta znaju i zašto je važno imati ovaj nesvakidašnji sport i u nas. Baskin klub Šabac jedini je u Srbiji, koji objedinjuje osobe sa invaliditetom i zdrave koje im pomažu u igri.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Slavoljub Avdić, sekretar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Šabac sa svojom ekipom predstavio se na Adi ciganliji.

- Zahvalni smo na mogućnosti da pokažemo šta radimo, šta je baskin i koliko je važan osobama sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju. Planiramo da gostujemo i u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu. Voleli bismo da se u Srbiji osnuje još ovakvih klubova pa da možemo da sačinimo i baskin ligu - izjavio je Avdić.

Šabački baskini u septembru putuju u Italiju, zemlju u kojoj je i nastao ovaj sport.

- Idemo na turnir u baskinu, na kome će biti klubova iz nekoliko država. Biće to i turnir edukativnog karaktera, doći će i ljudi iz država koje nemaju ovaj sport - navodi Avdić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track