ALTA banka donirala nove košarkaške terene Novobeograđanima
Foto: Dragan Petrović

ALTA banka donirala nove košarkaške terene Novobeograđanima

Društvo -

Zahvaljujući donaciji ALTA banke Opštini Novi Beograd, stanovnici blokova 61 i 62 od danas će moći da uživaju u sportu na otvorenom na dva obnovljena košarkaška terena, sa novom opremom. U prisustvu predstavnika Opštine i ALTA banke, svečano su otvorena dva, a najavljena još tri nova terena za košarku na teritoriji Opštine, čije otvaranje uskoro sledi. Kao društveno odgovorna kompanija, ALTA banka želi da na ovaj način pruži podršku i aktivno učestvuje u uređenju zelenih i sportsko-rekreativnih površina na Novom Beogradu i poboljša kvalitet života stanovnika ovog dela grada.

U okviru donacije nabavljene su profesionalne podloge od polipropilenskih ploča, kao i sedam metalnih ramova za koš tablu i propratna oprema. U narednom periodu blokovi 61, 62, 62c i 63c dobiće ukupno pet košarkaških terena, koji će svim sugrađanima koji u njima žive, ali i deci koja pohađaju obližnje škole, pružiti novi prostor za sportske aktivnosti. Prva dva terena otvorena su na lokacijama između ulica Jurija Gagarina i Evropske.

„Programi društvene odgovornosti, koje ALTA Banka kontinuirano gradi, podrazumevaju iskrenu posvećenost i unapređenje u zajednicama u kojima poslujemo. Donacijom Gradskoj opštini Novi Beograd želeli smo da pružimo podršku i uzmemo učešće u uređenju zelenih i sportsko-rekreativnih površina, te doprinesemo poboljšanju kvaliteta života stanovnika ovog dela grada, naših dragih komšija“, poručili su iz ALTA banke ovim povodom.

1 / 5 Foto: Dragan Petrović

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd izjavio je da je jedan od prioriteta u radu Gradske opštine, održavanje dečijih i sportskih igrališta u potpuno funkcionalnom stanju i zamena svih starih i dotrajalih mobilijara, kao i površina na kojima se oni nalaze, a neki od njih, stari su i po četrdesetak godina.

raktično, nisu menjani od kad su napravljeni. „Gradska opština Novi Beograd je uradila tačnu analizu svih dečijih i sportskih terena na Novom Beogradu i taj materijal ćemo koristiti u komunikaciji sa kompanijama da, u smislu društvene odgovornosti, poput ALTA banke, jedan deo sredstava iz svog poslovanja odvoje upravo za ovu namenu“, rekao je Bovan.

On je naglasio da je jedan od prioriteta u radu Gradske opštine Novi Beograd, održavanje dečijih i sportskih igrališta u potpuno funkcionalnom stanju i da je Opština sama izdvojila gotovo 40 miliona dinara u njihovu obnovu i kupovinu novih sprava i rekvizita za sport. „Sa ALTA bankom smo napravili zajednički projekat za renoviranje pet terena, ali ćemo uputiti poziv svim kompanijama da, kao i u akciji „Zeleni Novi Beograd“, koju takođe sprovodimo, pokažu društvenu odgovornost i deo sredstava iz svog poslovanja odvoje za ove namene, kako bismo u što kraćem roku renovirali što veći broj igrališta i terena“, rekao je predsednik Opštine.

ALTA banka, kao društveno odgovorna kompanija, tradicionalno podržava mlade talente u različitim sportskim disciplinama, te je ovakva donacija još jedan korak u nastojanju da se stvori zdravo okruženje za odrastanje naših najmlađih sugrađana i omogući im se da ostvare svoj puni potencijal.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja