Čitamo, slušamo, pratimo, ali možda najgore od svega, učestvujemo na ovaj ili onaj način, najpre ne sprečavajući, a potom i posmatrajući nasilje na društvenim mrežama.

Pomocija knjige Hane Adrović, "Odgovor" inspirisala je ekipu Kurir televizije da u emisiji Puls Srbije pokrene ovu temu.

Gošće emisije bile su Hana Adrović i pevačica i influenserka Teodora Popovska.

screenshot-5.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Od kada sam počela da radim emisiju "Nešto drugačije" što je bilo krajem 2017. godine bila sam vrlo vesela i raspoložena kada je to sve krenulo svojim tokom i postalo viralno. Onda je sve to poprimilo neki novi ton. Odjednom su se pojavili ljudi koji su odlučili da ispod mojih videa i fotografija ostavljaju različite seksističke komentare koje su svi u početku olako shvatali i govorili: "Jao ovo je baš zabavno i smešno." Od bliskih prijatelja sam dobijala pitanja zašto ja ne zaključam komentare i kako dozvoljavam ljudima da mi pišu takve stvari - rekla je Adrović i dodala:

kurir televizija ŠOK! VODITELJKA U EMISIJI PROČITALA UŽASAN SEKSISTIČKI KOMENTAR NA NJEN RAČUN Njena emisija bila hit, ali pisali su STRAŠNE stvari

- Ja, međutim, ne želim ni milimitar da se autocenzurištm zato što neko piše komentare kakve piše, ali sve je to u meni nekako sazrevlao. Nisam znala kako da odgovorim na to. Kada su se pojavili skrinšotovi takvih komentara u mimovima shvatila sam da ja postajem prepoznatljiva kao neko ko dobija komentare, a to nije bila ideja.

Kako bi dočarala kakve je poruke u komentarima primala, Hana je pročitala jedan od njih koji je uvrstila u knjigu, a koji glasi Hanice, istroši mi bojler!

- Možete misliti kakvih je sve tu bilo kometara kada je neko došao na ideju ovako nešto da napiše - rekla je Adrović.

sequence-02.01-34-11-22.still010.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Popovska je negativnim komentarima bila izložena kada je objavila video gde obaveštava da njen dečko nije došao na večeru koju su dogovorili:

- Ja na tom videu plačem, ali to nije bilo namenjeno za tik tok, već sam to slala drugaricama. Taj video je pomalo i šaljiv što se vidi iz natpisa na videu:

- Međutim, kada se pojavio na tik toku krenuli su veoma negativni komentari. Zbog toga sam prošla kroz jedan bolan period, ali sam opet svesna da iz toga mogu da izvučem i određene benefite za sebe.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Kurir televizija ISTORIČAR O LOVU NA SRBE ONLINE: Ovo je napad na sve slobodnomišljenike, naučnici beže od termina "genocid" da ne bi imali probleme!